Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Regionalna liga za mlađe kategorije! Uefa kaže - da!

Dinamovi juniori
Foto: GNK Dinamo
1/6
06.12.2016.
u 07:14

Ideju je osmislio i razradio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak i, kako neslužbeno saznajemo, nedavno s njom došao u Uefu. Reakcija Nyona bila je apsolutno pozitivna i naš savez je krenuo u akciju

Na zajedničku inicijativu, u ponedjeljak je u Zagrebu održan sastanak stručnih rukovodstava sedam nogometnih saveza iz jugoistočne Europe (Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora i – Mađarska, na temu formiranja zajedničke nogometne lige za mlađe uzrasne kategorije ( U-14, U-16) muških i ženskih klubova.

Hrvatski nogometni savez ugostio je ugledne predstavnike nogometnih saveza BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, te se na konstruktivnom sastanku razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni utjecaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za nogometaše i nogometašice mlađih uzrasnih kategorija. Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala natjecanja koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi 30-ak milijuna ljudi te je postignut načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog natjecanja. Zaključno su dogovoreni konkretni idući koraci, uključujući internu analizu ovog okvirnog prijedloga u svakom savezu o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine, piše HNS.

Ideju je osmislio i razradio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak i, kako neslužbeno saznajemo, nedavno s njom došao u Uefu. Reakcija Nyona bila je apsolutno pozitivna i naš savez je krenuo u akciju.

>>Vrbanović: Nogometni kamp na Sveticama bit će gotov za 2 godine

Komentara 6

DE
derin
14:18 06.12.2016.

20 dana nakon tragedije Vukovara i Škabrnje, oni plasiraju ovu sramotnu vijest, nista im nije sveto, svi ti izginuli mladići i civili su dali svoje živote da bi im mamic doveo delije da masu s tri prsta i pišu Vukovar na ćirilici na transparentima i slave Arkana. Mamicu igraj sa svojim jugoslavenima, Split i hajduk neće u tom sudjelovati, previše poštujemo domovinski rat i slobodu. Danas liga, sutra drzava i novi krizni putevi. p.s. komentar ce biti izbrisan u roku po ure.

BI
billynik
09:14 06.12.2016.

Još jedan jugonostalgičarski spin.

NI
nik83
09:20 06.12.2016.

Još jedna fix ideja iz glava savjetnika, brendova i drugih gazda HNS-a! Počeli su s reprezentativnim kampom usred grada, a sad počinju i pripreme za seniorsku regionalnu ligu, koja im je već duže vrijeme san. Oni će, zbog par utakmica koje će ih podsjećati na ona dobra, "lepa" stara vremena i usputnog punjenja vlastitih džepova, degradirati daleko najbolje rangiranu ligu u jugoistočnoj Europi (Prva HNL) u rang s ligama (uz iznimku Mađarske i Slovenije) gdje klubovi igraju na stadionima bez reflektora, stolica i semafora. Nismo ni mi po tom pitanju petica, ali smo opet daleko ispred jedne BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Da je njima u interesu boljitak hrvatskog nogometa, odavno bi ga napustili, jer sve ovo što rade je njemu na štetu, samo njima na korist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije