Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Regionalna liga smanjena sa 14 na 12 klubova

Cedevita - Cibona
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
23.05.2017.
u 22:15

Osim tri hrvatska i četiri srpska kluba (po plasmanu iz nacionalnog prvenstva), u sezoni 2917./2018. nastupat će i Union Olimpija, Igokea, Budućnost, Mornar, MZT Skopje

Sa devet glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim, Skupština klubova ABA lige odlučila je u utorak u Zagrebu da će se ovo natjecanje smanjiti sa 14 na 12 klubova. Premda u većini država bivše SFRJ nacionalna prvenstva još nisu gotova, većina sudionika je već poznata jer po plasmanu će u regionalnu ligu jedino srpski klubovi.

Ostali, poput hrvatskih klubova (Cedevita, Cibona, Zadar), za sljedeću sezonu imaju zaštićeni status i nastupat će u ligi bez obzira što je riječ o trećem, četvrtom i šestom sastavu A-1 lige. A hrvatski trojac je zaštićen jer Hrvatski košarkaški savez ne priznaje ABA ligu pa vodstvo tog natjecanja ne osjeća obvezu da poštuje plasman u nacionalnoj ligi već prednost daje osnivačima lige.

Osim tri hrvatska i četiri srpska kluba (po plasmanu iz nacionalnog prvenstva), u sezoni 2917./2018. nastupat će i Union Olimpija, Igokea, Budućnost, Mornar, MZT Skopje.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
11:29 24.05.2017.

čemu ta jugo liga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije