Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist godine

Rebić: Bijač, jer znam da mu nije bilo lako uskočiti umjesto Pavića

Marko Bijač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
17.12.2016.
u 16:25

– Kao prvo, ovo je bila odlična godina za hrvatski vaterpolo. Na OI smo napravili pravo čudo, biti u vrhu, a srebro je baš to, samo je dokaz naše snage

Oni kojima je u srcu POŠK, klub sa splitske Zente, vječno će pamtiti početak lipnja 1999. godine, finale Kupa prvaka i čudesnu pobjedu nad Bečejom 8:7. Još je uvijek u sjećanju obrana četverca Dragana Rebića pri rezultatu 5:5, taj smireni mladić čudesnih refleksa tada je dao signal da će POŠK na krov Europe.

– Kako je ono bilo, dolje desno – pitali smo Rebića sedamnaest godina poslije.

– Ne, nego gore – kratko kaže, bez velikih riječi, a škrti osmijeh otkriva koliko mu je značila ta obrana.

I to je bilo sve, okrenuo se poslu, izboru najboljeg vaterpolista godine.

– Kao prvo, ovo je bila odlična godina za hrvatski vaterpolo. Na OI smo napravili pravo čudo, biti u vrhu, a srebro je baš to, samo je dokaz naše snage. A kad tome pridodam prvake svijeta, reprezentaciju U-18, pa nevjerojatne rezultate Juga, onda bez bilo kakve dvojbe mogu reći da je Hrvatska svjetska vaterpolska velesila – kazuje Rebić.

U toj velesili, po Rebićevu izboru, najbolji igrač godine bio je vratar Juga i reprezentacije Marko Bijač.

– Dvojio sam se između njega i Sukna, možda je na kraju presudilo to što sam i ja bio vratar. Znam koliko je nezgodno Bijaču bilo uskočiti u reprezentaciju. Nema veze što je do tada briljirao u Jugu, braniti u reprezentaciji je nešto drugo. A morao je na pravi način zamijeniti Pavića koji je godinama nosio reprezentaciju. I uspio je u svakom detalju, zato sam izabrao Bijača – kaže Rebić.

Mladi Dubrovčanin nastavlja našu tradiciju odličnih vratara.

– Već godinama imamo vrhunske vratara. Sjećam se Mađara koji su u jednom trenutku dominirali, a njihov vratar ne bi kod nas bio ni treći – kaže Rebić koji je branio vrata Hrvatske u prvoj reprezentativnoj, istina neslužbenoj, utakmici.

Do Bijača je postavio Sukna, nazvao ga “vaterpolskim Messijem”.

– Kad njega gledaš, zavoliš vaterpolo, takav igrač uvijek mora biti u reprezentaciji, ako ništa, onda zbog samog vaterpola – kazao je Rebić.

Još ponešto o ostalima...

– Garcia donosi mirnoću. On i Joković u tandemu, dvije lijeve ruke, smrt su za vratara.

Rebićevih sedam:

1. Marko Bijač (Jug) 7

2. Sandro Sukno (Pro Recco) 6

3. Josip Vrlić (Jug) 5

4. Xavier Garcia (Jug) 4

5. Maro Joković (Jug) 3

6. Paulo Obradović (Jug) 2

7. Andro Bušlje (Olympiakos) 1

Komentara 1

Avatar Diavolo
Diavolo
19:34 17.12.2016.

Vise ovakvih clanaka,a manje Bilica i West hama molim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije