Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer je znatno oslabljen

Raspad 'prstenove družine'

\'06.06.2009., Zagreb - Opustanje reprezentativaca i strucnog stozera u Maksimiru uoci kvalifikacijske utakmice skupine 6: Hrvatska-Ukrajina za Svjetsko prvenstvo u JAR-u 2010. Strucni stozer je izabr
Goran Stanzl/PIXSELL
08.12.2010.
u 21:55

- Mi nismo samo suradnici nego i veliki prijatelji. Što god on odlučio, imat će potporu svih u stožeru - kazao je izbornik Slaven Bilić.

Raspala se "prstenova družina", skupina složnih, mladih trenera koja je hrvatsku reprezentaciju lansirala u svjetski vrh, ali i u velikom stilu uprskala u kvalifikacijama za SP 2010.

– S Robijem sam stalno u kontaktu, on još nije sve prelomio u sebi i odlučit će u ovih nekoliko dana. Mi nismo samo suradnici nego smo i veliki prijatelji i neka zna da, što god odlučio, ima i imat će apsolutnu potporu, ne samo moju nego i svih nas iz stožera – rekao je Bilić.

– Robiju želim mnogo sreće i uspjeha, ima moju maksimalnu potporu. Žuti je moj prijatelj, sjajan je čovjek, bio je vrhunski nogometaš i apsolutno sam uvjeren da će napraviti dobar posao – kazao je Nikola Jurčević.

Je li to dobar potez za početak njegove samostalne trenerske karijere?

– U nogometu je sve relativno, ono što je dobro za jednoga, ne mora biti dobro za drugoga! Zvezda je velik klub i velik izazov, u svakom slučaju, trebat će mu malo sreće da bude uspješan – dodao je Jurčević.

Omiljen među igračima

Koliko će Prosinečki nedostajati reprezentativnom stožeru?

– Žuti je omiljen i u stožeru i među igračima. Nema sumnje da će nam jako nedostajati – zaključio je Jurčević, koji već četiri godine sjedi uz Bilića.

Nema dvojbe da je utjecaj Prosinečkog na Bilića bio golem i da će izborniku nedostajati iskusno oko genija čija je lucidnost mnogo puta bila presudna u odlučujućim utakmicama.

Primjerice, pričalo se kako je upravo Robi na EP-u '08. godine vizionarski Biliću sugerirao da protiv Nijemaca stavi Rakitića, a ne Vukojevića. Bila je to najbolja i najzrelija utakmica ove generacije, u kojoj je svjetska nogometna velesila nokautirana u velikom stilu.

Istina, pričalo se i kako je Prosinečki Biliću sugerirao uvođenje Pokrivača na Wembleyju, što je rezultiralo katastrofom. No, ako je i bilo tako, opet govori o odnosima unutar stožera. Robijeva se uvijek slušala...

Stožer je monolitan

Premda se na svoj status nikada nije žalio, Robert Prosinečki u savezu je zaslužio biti više od običnog izbornikova pomoćnika, dobronamjernoga savjetnika, petoga u "ševi". I odjednom je shvatio da mu godine u "postavljanju čunjeva" prolaze uzalud, da je vrijeme za veći izazov. Šteta, jer stožer vatrenih doista je bio monolitan, složan i jedinstven. Ali, sreća za Robija, dočekao je svojih pet minuta.

Iskreno, začuđujuće kako u istoj misiji "tapšanje izbornika" funkcionira Nikola Jurčević, dokazano nadaren trener, ali pupčano vezan za Slavena Bilića. Zar se u Juri ugasila trenerska ambicija?

Komentara 2

MA
Majur
23:38 08.12.2010.

Koja ste vi govna novinari.....naslov \"raspad prstenove druzine\".......i na kraju citat\"......nikola jurcevic,dokazano nadaren trener,ali pupcano vezan za Slavena Bilica.Zar se u Juri ugasila trenerska ambicija?\"............tko sad to pokusava dokazat naslov sa pocetka price?!?!?!Jad i bijeda novinarstva i guranja raznoraznih pricica....

AN
Andreeejjj
20:13 11.12.2010.

ROBI VJEČNA LEGENDA....KRALJ... Kako vas nije stid primitivni debili vrijedjati Robija i majku i obitelj. Pa čovijek je nogometaš i sportaš i sada trener najvereg kluba ovih prostora u povijesti i jedini koji je osvojio LP. Draga gospodja Emilija, hvalala Vam puno da ste rodili i odgojili takvog sina! On je čovijek kakvoga bi svaka majka poželjela. ROBI je po svemu najveći i najbolji, prava dobrica i LJUDINA. Ljudi ga vole i obožavaju gdje got i tako če bit i u Beogradu. Tamo ga puno više cijene i poštuju nego u njegovom gradu i državi, na žalost! Nema tog trenera, koji bi odbio velikog giganta Crvenu Zvezdu, budimo pošteni ljudi? CRKNITE DUŠMANI.....NACIONALISTIČKI... To je sport a ne politika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije