Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadar - aris 68:73

Rančić u par sekundi od junaka od tragičara

Damir Rančić
Dino Stanin
24.11.2009.
u 21:18

Košarkaši Zadra otvorili su Eurokup porazom. U Krešinom domu u prvom je kolu slavio je grčki Aris 73:68.

Zadrani, koji su zaostajali pet do sedam koševa, u 39. su minuti, nakon Rančićeve trice, došli samo na dva koša zaostatka (66:68). Uspjeli su se obraniti i krenuti u napad, no isti igrač 30ak sekundi prije kraja zbunio se i dodao loptu u ruke suparničkom igraču čime se od junaka prometnuo u tragičara.

Pobjednika je potom odlučila trica Dixona za vodstvo Arisa 71:66.

Zadar je izvanredno otvorio utakmicu. U četvrtoj minuti imao je nevjerojatnih 13-1 nakon druge trice Marka Cara. Međutim, u preostalom dijelu četvrtine Aris se posve vratio čemu su kumovali i suci koji Zadru nisu dopuštali igranje agresivne obrane već su iz napada u napad kažnjavali osobnim pogreškama. Na poluvrijeme se tako otišlo s izjednačenih 37:37, a većih dio drugoga poluvremena bitno kvalitetnija momčad Arisa je dominirala, ali se Zadar uporno vraćao. Najučinkovitiji u redovima domaćina bio je Marko Car sa 17 poena.

Sagadin je istaknuo kako je njegova momčad imala i dobrih i loših minuta na terenu.

- Briljantno smo počeli no nakon toga smo pali. U završnici smo se uspjeli vratiti iznimnom borbenošću. Imali smo dvije lopte za poravnanje, ali smo izgubili. Da smo od jedne od tih lopti uspjeli dati koš, dobili bismo utakmicu - kazao je strateg Zadra te se osvrnuo na suce:

- Chiari i Pukl maksimalno su zaštitili Aris, no ne mogu reći da su krali. Odlučila je iznimna preciznost Grka u tricama i par skokova u napadu koje smo im dopustili - istaknuo je Sagadin.

Trener Arisa Katsikaris zadovoljan je pobjedom.

- Velika je ovo pobjeda i zbog početka Eurokupa, no i Zadar je dobra momčad osobito doma. Odlučila je obrana moje momčadi, najviše u drugom poluvremenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije