Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK Pajde

Rakitići stvorili klub od kojeg strahuje prvoligaš, na spektakl dolazi i Ćiro

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
12.08.2017.
u 08:15

NK Pajde danas u šesnaestini finala kupa igra protiv Laussanea. Počasni gost bit će Ćiro Blažević, koji je trenirao Laussane 1973./74.

“Trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević dolazi u švicarski Möhlin gdje će se danas biti jedan od brojnih visokih uzvanika na šesnaestini finala švicarskog kupa između najuspješnijeg hrvatskog nogometnog kluba u Švicarskoj, NK Pajde, i momčadi FC Laussane-Sport, koju je Blažević trenirao u sezoni 1973./1974.

Prijenos na nacionalnoj TV

Uz popularnog Ćiru, u svečanoj loži stadiona Steinli u Möhlinu naći će se i predstavnici hrvatskog i švicarskog nogometnog saveza, generalni konzuli hrvatskog i bosansko-hercegovačkog generalnog konzulata u Zürichu, predstavnici najvažnijih hrvatskih udruga u Švicarskoj i obližnjoj Njemačkoj te brojni drugi. Svi oni dolaze gledati povijesnu utakmicu najuspješnijeg hrvatskog kluba zadnjih nekoliko godina u hrvatskom iseljeništvu, NK Pajde iza kojeg stoji obitelj Rakitić. Na čelu projekta NK Pajde stoji predsjednik kluba Luka Rakitić, trener je njegov stariji sin Dejan Rakitić, dok je hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone Ivan Rakitić glavni sponzor hrvatskog kluba koji je iznenadio ulaskom među 16 najboljih švicarskih klubova u natjecanju za švicarski kup.

O važnosti koju Švicarci daju toj utakmici svjedoči i podatak da će tu utakmicu, koja počinje danas (12. kolovoza) u 19.30 sati, izravno prenositi švicarska nacionalna televizija. Neovisno o rezultatu, bit će to najveći uspjeh NK Pajde u njegovih 28 godina postojanja. Koliko je poznato, nijedan hrvatski iseljenički klub u Europi dosad nije tako daleko stigao u kupu zemlje u kojoj nastupa.

Realno gledajući, FC Lausanne Sports, klub koji dolazi iz švicarske Super lige, veliki je favorit protiv momčadi Pajde, koja igra u 2. Internationaligi Švicarske. No u Möhlinu i cijelom kantonu Argau svi priželjkuju iznenađenje i prolazak Pajde u švicarsko-hrvatskom spektaklu, kako ga najavljuju švicarski mediji.

Valja istaknuti kako momčad Pajde u utakmicu protiv izrazitog favorita iz Lausannea ulazi s čak devet ovosezonskih pojačanja, uglavnom igrača s iskustvom igranja u hrvatskim i bosansko-hercegovačkim ligama. A klubovi u kojima su igrali su Zrinjski Mostar, Široki Brijeg, Gorica, Hrvatski dragovoljac... To će zasigurno biti veliko iznenađenje za goste iz Lausannea. Jedino je pitanje koliko je trener Dejan Rakitić uspio posložiti momčad u kratko vrijeme.

Nećemo se predati

– Iako nam ne daju nikakve izglede za prolaz, nećemo se unaprijed predati. Dat ćemo sve od sebe ne bismo li iznenadili tako velikog protivnika. Ako i ne uspijemo, nećemo žaliti jer i ovo je već uspjeh – kaže trener Dejan Rakitić.

Jednako kao i njegov otac Luka Rakitić, i brojni hrvatski navijači koji će doći bodriti Pajde pritajno se nadaju velikom iznenađenju. Vjerujemo da Miroslav Ćiro Blažević neće imati ništa protiv da se to i dogodi protiv njegova nekadašnjeg kluba.

Komentara 4

TA
tatamata12
08:16 13.08.2017.

Naciji je važno da će počasni gost Pajdama biti osobno povijesni, novinarski genij i psovač - Ćiro.

MV
Mijat vrdoljak
09:04 12.08.2017.

Bravo za Pajde, dobro se posložilo, novinaru zapouku: ulazak u šesnaestinufinala znači ulazak među 32 najuspješnija klub u kupu ove godine s ne među 16 najuspješnijih nažalost

BL
blokiran
09:29 12.08.2017.

novinaru informiraj se malo bolje , ušli su među 64 kluba u kupu i sada igraju za šesnaestinu finala kupa odnosno da uđu među 32 ekipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije