Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Sterling zabio najbrži pogodak sezone, Rog i Napoli ispali

City se vratio pobjedama, Sterling zabio najbrži pogodak sezone
Foto: Reuters
1/9
02.01.2018.
u 23:08

City je poveo već u 38. sekundi utakmice golom Raheema Sterlinga što je najbrži gol ove sezone u Premiershipu.

U susretu 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio Watford 3-1 upisavši 20. pobjedu ove sezone uz dva neodlučena ishoda.

'Građani' su u prošlom kolu odigravši 0-0 protiv Crystal Palacea prekinuli niz od 18 uzastopnih pobjeda, međutim nisu dugo 'tugovali'. Već u idućem nastupu su upisali pobjedu, pa su i nakon 22 kola jedini klub u Premiershipu bez poraza.

City se vratio pobjedama, Sterling zabio najbrži pogodak sezone
1/7

City je poveo već u 38. sekundi utakmice golom Raheema Sterlinga što je najbrži gol ove sezone u Premiershipu. Bio je to ujedno i treći najbrži pogodak 'Građana' u povijesti Premier lige. Leroy Sane je sjajno ubacio s krila, a Sterling zabio na drugoj stativi. U 12. minuti već je bilo 2-0 nakon što je Christian Kabasele ubačaj Kevina de Bruynea ugurao u vlastitu mrežu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Sergio Aguero u 63. minuti zabivši za 3-0. Gosti su tek ublažili poraz golom Andrea Graya u 82. minuti.

Pobjedu je ostvario i Tottenham koji je na gostovanju porazio 'fenjeraša' Swansea City 2-0. Bodove gostima donijeli su Fernando Llorente (12) i Dele Alli (89).

U derbiju začelja West Ham je pobijedio WBA 2-1, a junak utakmice bio je dvostruki strijelac Andrew Carroll pri čemu je odlučujući pogodak zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su poveli u 30. minuti preko Jamesa McCleana, no domaćin je u nastavku okrenuo rezultat. Carroll je izjednačio u 59. minuti nadskočivši gostujuću obranu, a u trećoj minuti nadoknade pobrinuo se za veliko slavlje navijača 'Čekičara'.

Crystal Palace je na gostovanju pobijedio Southampton 2-1, premda je gubio do 69. minute. Domaćin je poveo u 17. minuti golom Shanea Longa koji se upisao među strijelce prvi put nakon veljače prošle godine, a njegov post je trajao 1,320 minuta. Izjednačio je James McArthur u 69. minuti, a pobjedu gostima donio je Luka Milivojević u 80. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 62 boda, Manchester United na drugom mjestu ima 47 bodova, a Chelsea ne trećoj poziciji ima 45 bodova i susret manje.

Atalanta izbacila Napoli, Rogu cijeli susret

Nogometaši Atalante priredili su iznenađenje plasiravši se u polufinale talijanskog Kupa nakon što su na gostovanju pobijedili lidera Serie A Napoli 2-1. 

Gosti su poveli u 50. minuti golom Timotyja Castagnea, a na 2-0 povisio je sjajni Alejandro Gomes u 81. minuti. Tračak nade domaćinu vratio je Dries Mertens u 84. minuti, no u preostalom vremenu Napoli nije uspio izjednačiti.

Za domaćine je cijeli susret odigrao Marko Rog.

Atalanta će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Juventus - Torino koji je na rasporedu u srijedu, 3. siječnja.

U drugom polufinalnom paru sastaju se Milan i Lazio. Milan je 27. prosinca u gradskom derbiju pobijedio Inter 1-0 nakon produžetaka, a pobjednika je odlučio pogodak Patricka Cutronea u 104. minuti. Dan ranije Lazio je identičnim rezultatom porazio Fiorentinu sa 1-0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Senad Lulić već u 6. minuti. 

Prve utakmice polufinala su 31. siječnja, a uzvrati su 28. veljače.

REZULTATI ČETVRTFINALA
Napoli - Atalanta     1-2 (Mertens 84 / Castagne 50, Gomes 81)
Igrano 27. prosinca:
Milan - Inter         1-0 (Cutrone 104)
Igrano 26. prosinca:
Lazio - Fiorentina    1-0 (Lulić 6)
3. siječnja:
Juventus - Torino

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije