Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostaje predsjednik žutih?

Rađa: Spreman sam i na to da me Kerum smijeni

Dino Rađa
Nino Strmotić
04.11.2009.
u 12:10

Već više od šest godina Dino Rađa predsjednik je KK Split. Posljednji naslov prvaka žuti su osvojili 2003. s Rađom kao igračem, a godinu dana kasnije došao je na Gripe i naslov pobjednika kupa s Rađom kao klupskim predsjednikom. To je bio zadnji trofej žutih.

Do prije mjesec i pol dana Split je bio na rubu kolapsa. Sponzori nisu uplatili ugovorima zajamčen novac, pa je klub upao u dugove, spasila ga je financijska injekcija grada Splita koju je s gradonačelnikom Željkom Kerumom dogovorio Rađa.

Kerum sve zna

No dok je Kerum javno kazao kako bi volio da Petar Škovrlj ostane direktor, neizvjesno je hoće li Rađa i dalje biti predsjednik.

– Želim samo dobro klubu. Pojavi li se netko tko može bolje i ponudi program, otići ću. No nisam kapetan koji napušta brod. Spreman sam i ostati trebam li klubu. Kerumu sam rekao, on to zna – kaže Rađa.

Ne žali što je prije šest godina sjeo u vruću predsjedničku fotelju na Gripama.

– Klub mi je omogućio sve što sam postigao, karijeru. Jednostavno, smatrao sam da mu se trebam odužiti za to. Sve što sam radio, a možda sam pritom i griješio, bilo je u interesu kluba – objašnjava Rađa.

Smatra da je za ozbiljne financijske probleme kriva recesija, ali i maćehinski odnos kakav je grad Split do sada imao prema klubu.

– KK Split je brend koji treba podržavati, a Split to nije činio, osjećala se ignorancija prema sportu općenito. Pa Cibona u godinu dana od Zagreba dobije više nego što je nama Split dao u posljednjih 14 godina! Tek je s prošlim gradonačelnikom Kuretom postignut neki napredak – kaže Rađa.

Sada su se žuti okrenuli domaćim, mladim igračima. Svaki je početak težak, tako i ovaj. Iako na papiru ima najbolju petorku lige, s iskusnim Macurom i Sumićem, draguljem Delašem te Vrkićem, Batinom i drugima, KK Split započeo je sezonu s pobjedom i dva poraza.

– Među našim mladim momcima, vjerujte, ima velikih talenata. Možda smo se prije trebali okrenuti domaćim igračima, no Split uvijek želi postići dobar rezultat – smatra Rađa.

Delaš može jako mnogo

Ove sezone očekuje se prava eksplozija Marija Delaša u žutom dresu. Rađa ne vjeruje da će Delaš nazadovati igranjem u A-1 ligi.

– Sada će imati znatno više prilika i sve u svojim rukama, pa i pravo na pogreške koje prije nije imao. Igrač je velikog potencijala i uz rad može jako puno postići – rekao je Rađa o mladom Mariju Delašu.

Vodim organiziran život, pa tako imam vremena za vožnju

Malo-pomalo Dino Rađa postao je i pravi bajker. Njegov harley-davidson postao mu je omiljeno prijevozno sredstvo, bilo da se radi o kraćim rutama ili dalekim putovanjima.

– Nagovorili su me na to, no jako mi se svidjelo. Treba naći vremena za vožnju. Vodim organiziran život, tako da imam i slobodnog vremena za putovanja motociklom – kaže Rađa.

Početkom rujna tako se zaputio do Češke, no to je kratka relacija u usporedbi s vožnjom do najsjevernije točke Europe i natrag.

– Da, bio sam na Nordkappu, vozeći više od pet tisuća kilometara u jednom smjeru. Bila je to vožnja od dvanaest dana – kaže Rađa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije