Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA GESTA TRENERA HAJDUKA

Pušnik otišao na Lovrinac pokloniti se Tomislavu Iviću

Marijan Pušnik
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/6
02.11.2016.
u 18:00

– On nam je dar s neba, da nije bio ozlijeđen, nikada ga ne bismo mogli dovesti – kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos

Kolone su išle prema splitskom groblju Lovrinac, blagdan Svih svetih uvijek ima posebno mjesto u našim srcima. Među brojnim ljudima bio je i Marijan Pušnik, Hajdukov trener. Tihim glasom javio se svom nekadašnjem treneru, prijatelju iz Slovenije Jozi Piriću, alfi i omegi ženskog nogometnog kluba Marjan.

Kako slomiti Keka

– Tražim gdje je grob Tomislava Ivića – objasnio je Pušnik držeći cvijeće u rukama.

Lijepa je to gesta slovenskog stručnjaka, koji je baš na dan Svih Svetih proslavio svoj 56. rođendan. Otkako je Pušnik stigao u Hajduk, puna su mu usta Ivića, govorio je o tome kako je išao po njega automobilom dok je veliki trener držao seminare po Sloveniji. Sada se poklonio Iviću, njegovoj veličini. Sigurno ga je, onako u tišini, zapitao kako nadvisiti Matjaža Keka. Hajduk u subotu ide na Rujevicu, na noge Kekovoj mašineriji, koja melje sve pred sobom. Otkako je Kek stigao na hrvatske travnjake, još s Rijekom nije izgubio od Hajduka. Pušnik mašta o toj pobjedi koja bi i u Deželi odzvonila. Slovenski stručnjaci u Hrvatskoj bore se za primat u svojoj domovini.

Jedan od Pušnikovih aduta za rušenje Keka mogao bi biti i mađarski internacionalac Marko Futacs. Div od dva metra počeo je igrati u pravoj formi, zabija kao na traci. Futacs je u posljednje Hajdukove četiri prvenstvene utakmice zabio četiri gola. Odnosno, otkako je Rijeka s 4:2 slavila na Poljudu, Hajduk zna samo za pobjede. Baš u tom porazu od Rijeke, zadnjem Hajdukovom u prvenstvu, Futacs je debitirao za “bijele”. Spor, trom, nervozan, nikakav... Netko tada reče: “Hajduk je opet kupio Milevskog”, a ta je rečenica postala sinonim za bačeni novac za noge koje su nekada vrijedile. Međutim, Futacs nije postao “Milevski”, već je počeo zabijati kao na traci. Od sredine rujna za 560 minuta postigao je sedam golova što znači da zabija svakih 80 minuta. Četiri gola dao je na domaćem travnjaku u prvenstvu, tri je zabio u kupu Hrvatske. Sljedeći gol koji mu nedostaje jest onaj prvenstveni u gostima. Od tromog i sporog Futacs se pretvorio u snažnog i jakog napadača, Hajdukovu uzdanicu za derbi s Rijekom. Bit će to pravi test za njegove sposobnosti, u Hajduk je stigao kao jedino istinsko pojačanje.

Upornost se isplati

– On nam je dar s neba, da nije bio ozlijeđen, nikada ga ne bismo mogli dovesti – kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos kada je Futacs stigao s barem pet kilograma viška.

Iza njega je bio dugi oporavak nakon operacije koljena. I puno upitnika. Naravno, u klubu koji ima na tisuće trenera većina je sumnjičavo vrtjela glavom, a Futacs je sve morao uvjeravati da će biti pravi.

– Igrao sam u Turskoj, Engleskoj, Njemačkoj i Mađarskoj, svugdje zabijao, vidjet ćete da mogu – govorio je Futacs.

Sada je iskusni internacionalac postao jedan od vođa na terenu, njegova se sluša, a majstorski pogodak kojim je srušio Osijek proglašen je čudesnim.

– Još uvijek nisam na sto posto svojih mogućnosti, iza mene je dug oporavak, ali vjeru imam – kazao je Futacs uz napomenu kako uživa u svakom trenutku provedenom u Splitu. 

Komentara 4

Avatar Dalmatinac1911th_2
Dalmatinac1911th_2
22:38 02.11.2016.

Pušniku bi bilo bolje da poradi na igri i nogometnim bodovima, nego što po običaju lovi bodove za svoju vlastitu promidžbu.

CU
cungalunga
18:40 02.11.2016.

Teški populizam, je li mu Naš Hajduk naredio da to napravi ili se Pušnik pokušava dokazati? Inače mi je i mantra super...ili jesmo ili nismo. Divno. Samo me zanima tko će biti kriv kad se ispostavi da ipak niste?

TU
tukinjo
18:12 02.11.2016.

Iako sam Dinamovac moram komentirati.. Svaka cast gospodinu Pusniku, radi jako dobar posao s kadrom kojim raspolaze, a sto se tice Madzara odmah sam kumu na moru rekao da ste dobili fenomenalnog igraca... I za kraj bez jakog Hajduka nije zanimljivo osvajati titule.. Volim Dinamo, postujem Hajduk.. Sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije