Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk preplivao Jadro

Pušnik: Bio sam ljutit, moraju odbaciti egoizam i slušati me

26.10.2016., Solin - Utakmica osmine Hrvatskog nogometnog kupa NK Solin - HNK Hajduk. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
27.10.2016.
u 13:28

Dolazak starijeg brata bio je svečarski, ali na terenu momčad Mirka Labrovića nije imala popusta za Hajduk, koji je na kraju jedva pobijedio s 2:1

Most preko “rike” (tako svi u Solinu zovu Jadro) s kojeg pogled puca na stadion bio je pun, ni igla nije mogla stati na tribine, koje su za ovu prigodu poslužile za stajanje...

Solin je u osmini finala Hrvatskoga kupa, pred više od dvije i pol tisuće navijača, dočekao Hajduk u velikoj utakmici za klub iz splitskoga predgrađa. Dolazak starijeg brata bio je svečarski, ali na terenu momčad Mirka Labrovića nije imala popusta za Hajduk, koji je na kraju jedva pobijedio s 2:1.

Već u 15. minuti, nakon što su hajdukovci Hamza i Ćosić propustili prigode, Solin je poveo s 1:0. Ubacio je Mrković, a Mario Jelavić, rođak Ivana Perišića koji je odavno napustio Poljud, pobjegao je Šimiću i poentirao.

Usput ga je Šimić kramponima zakvačio po vratu. Marijan Pušnik na klupi je eksplodirao, na travnjak je poslao skupocjenu momčad, ali drugoligaš ju je odmah na početku utakmice stavio na muke. Sve do izjednačenja Ercega u 63. minuti Solin je bio momčad koja je mogla žaliti. Dvije vrhunske prigode imao je Jelavić do tih 1:1, jednom je promašio vrata, drugi put Stipica je maestralno obranio njegov udarac.

Kakva je to bila sramota Splićana, sramotno je bilo izdanje Pušnikovih igrača. Said i Futacs šetali su travnjakom, Memolla je “briljirao” nenogometnim potezima poput dijagonale, naravno prekinute, s mjesta lijevoga beka na desnu stranu. Ni drugi nisu bili ništa bolji, samo je vratar Stipica zadovoljio, što dovoljno govori o igri cijele momčadi.

Hajduk je došao k sebi tek nakon što je Solin fizički pao, bilo je jasno da Labrovićevi igrači neće izdražti ritam koji su nametnuli. Kraj svih Solinovih nada zbio se u 71. minuti, Juranović je izborio jedanaesterac, a Futacs je bio strijelac za 2:1.

Hajduk je u četvrtfinalu, ali sve drugo bilo je za zaborav. Junak bijelih je vratar Stipica. Iako su pobijedili, prvo poluvrijeme nije za njih bilo obećavajuće pa im je u svlačionici trener Marijan Pušnik održao lekciju.

– Bolje da niste čuli što sam rekao igračima u poluvremenu, dobili su jezikovu juhu. Moraju biti manje egoistični, međusobno komunicirati i raditi ono što radimo na treningu – rekao je Pušnik nakon utakmice.

Znali su favoriti i gubiti takve utakmice, no trener Hajduka bio je dovoljno budan i koncentriran da mu se sve ne otme kontroli. Nakon remija u Puli, ovo je novo upozorenje uoči nastavka sezone.

Komentara 3

CE
cenzura
15:10 27.10.2016.

Još da se sudac nije uplašio da ga ne prebiju divljaci s mosta i svirao ne postojeći penal????? Pitam se šta će u analizi ove utakmice reći "oko sokolovo"???

VL
vladek
16:49 27.10.2016.

Oko sokolovo.Misliš staro prdekalo Beusan.Pa on je veliki Hajdukovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije