Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U finalu

Puhački orkestar bodrio tenisače: Dopušteno nam je svirati točno 12 sekundi!

08.03.2020.
u 16:41

Ja sam se dovoljno navijački potrošio dok mi je sin igrao turnire. Izgledao sam miran, ali sve je gorjelo u meni. Danas uživam u tenisu - kaže tata Ljubičić

Za dragocjeni treći bod u dvoboju s Indijcima hrvatski su se tenisači jučer borili uz podršku oko 2500 navijača, ali i taktove Gradske glazbe Trsat.

Ovaj puhački orkestar stalna je pratnja hrvatske reprezentacije pa su naše bodrili i lani na finalu Davisova kupa u Madridu.

Nakon što su ispucali svoj repertoar u vrijeme zagrijavanja, nakon toga su u stankama između svakog boda svirali po 12 sekundi.

U pravilu nakon što bi naši tenisači osvojili bod.

– Točno toliko nam je dopušteno, 12 sekundi. Tako je odredio Međunarodni teniski savez – objasnili su nam riječki dečki.

Indijci hvale Hrvatsku

U startu, Pavić i Škugor imali su podršku samo s jednog dijela tribine, od nekolicine glasnih navijača s kojima je Pavić neprestano komunicirao, ali ne i s onog gdje je bila VIP loža.

No, ništa neočekivano jer među VIP-ovcima nikad i nije bilo pravih navijača. Zapravo, onih 30-ak indijskih navijača bilo je glasnije od cijele naše VIP lože i susjedne VIP tribine, a neke smo od privremenih stanovnika Zagreba, i upoznali. Kažu da ih kod nas živi oko 200. Naveen Singhdhana je doktorand fizike iz Mumbaija.

– Dobar je osjećaj doći iz zemlje od 1,4 milijarde stanovnika u zemlju od samo četiri milijuna. U usporedbi sa zapadnom Europom, kod vas je prilično mirno, a ljudi su fini.

Slično razmišlja i gospođica Tamil Selvi, istraživačica na Institutu Ruđer Bošković.

– Ovo je način da se barem nakratko osjećamo kao kod kuće. Zapravo, kao da smo bliže kući – kazala je mlada dama rodom iz Chennaija.

Kako je meč odmicao, naši su dečki sve više osjećali domaći teren, a u publici smo vidjeli i oca nesuđenog hrvatskog izbornika Ivana Ljubičića, čovjeka čije se ime prvo pojavilo u mislima teniskih poklonika nakon što je smijenjen Željko Krajan.

– Ivan danas naprosto nema vremena preuzeti takvu dužnost jer osim što trenira Federera vodi i menadžersku agenciju.

Tata Ljubičić prilično je mirno pratio oba dana.

– Ja sam se dovoljno navijački potrošio dok mi je sin igrao turnire. Izgledao sam miran, ali sve je gorjelo u meni. Danas uživam u tenisu.

No, zato je “izgarao” gospodin ispred dvojke Doma sportova koji je prodavao hrvatske navijačke rekvizite, kaže upola cijene. Šal za 30, a kape za 50 kuna.

Iako je na kapama pisalo “Made in China”, uvjeravao nas je da kape nisu proizvedene u Kini, da mu histerija oko korona virusa ne pokvari biznis.

Dvojica bivših premijera

Od viđenijih uzvanika zamijetili smo dopredsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva Darka Horvata, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, državnog tajnika za sport Tomislava Družaka, ali i dvojicu bivših premijera, Franju Gregorića i Zlatka Matešu. Viđen je i bivši prvi gospodin Jakov Kitarović, a Goran Đoković, stric Novaka Đokovića, bio je u funkciji delegata ITF-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije