Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - ISTRA

Nikola Vlašić danas slavi 18. rođendan, Lovre Kalinić juri rekorde

Nikola Vlašić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
04.10.2015.
u 13:18

U Hajduku žele Dinamu puhati u leđa kako bi plavu momčad učinili nervoznom. Zato im treba pobjeda s Istrom

Od Istre do Istre, evo opet Igora Pamića protiv Damira Burića i Hajduka. Trener bijelih nevoljko se sjeća gostovanja u Puli, tada je odmarao petoricu-šestoricu nogometaša i izgubio sa 1:4. To je jedini ovosezonski prvenstveni poraz Hajduka, jedini pravi Burićev kiks.

Tada je Burić spoznao neke stvari, više se nije upuštao u eksperimente. Naravno, kao i svaki trener nije priznao svoju pogrešku, ali barem je više nije ponavljao.

Nikola sjajan i u špici

Neugodan je bio taj izlet u Istru. Sada smo u prvenstvenom ritmu, u to vrijeme bili smo u ritmu Europe – kratko se jedinog prvenstvenog poraza prisjetio Burić.

Ali Hajduku je krenulo nakon te utakmice, a Istra je stala. Od tada je Pamićeva momčad ostvarila samo jednu pobjedu, onu protiv Lokomotive u 90. minuti.

– Istra je neugodan rival, zna se braniti, ali i opasno napadati – kaže Burić.

Hajdukov trener uoči reprezentativne stanke želi tri boda koja bi bijele ostavila na drugom mjestu. Puhanje u leđa Dinamu, što bi, smatraju u Hajduku, momčad Zorana Mamića trebalo učiniti nervoznom, to je kratkoročni cilj bijelih. A to se može samo pobjedama u takozvanim malim utakmicama.

Sama utakmica ima dva detalja s Hajdukove strane. U dvoboju protiv Istre Nikola Vlašić postat će punoljetan, proslavit će 18. rođendan. Igra u odličnoj formi, taj Vlašić djeluje poput nezaustavljivog stroja. Gdje god ga Burić stavi, jednostavno je maestralan. Sada mu je posljednja pozicija u samom vrhu napada, ozlijeđen je Franck Ohandza, a Burić nema nekog velikog povjerenja u Antona Maglicu. No i tu ulogu Vlašić igra besprijekorno. A Lovre Kalinić ganjat će rekorde. Već je šest utakmica bez primljenog pogotka, točnije 451 minutu.

Idu na Kelavinih 950 minuta

Osam minuta treba još sačuvati mrežu kako bi srušio Hajdukov rekord koji drži Danijel Subašić, a do rekorda HHL-a Ivana Kelave (950 minuta) treba mu još dosta utakmica. Istovremeno, i Rijekin vratar Ivan Vargić juriša prema Kelavi, on je čiste mreže već 695 minuta, srušio je klupski rekord Mladena Žganjera. Drugi i treći vratar reprezentacije u velikoj su formi.

>> Google ne voli Hajduk, ovim se prijevodom šali na njegov račun

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije