Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE NAJBOLJI?

Google ne voli Hajduk, ovim se prijevodom šali na njegov račun

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
28.09.2015.
u 09:10

Kad u Googleov prevoditelj upišete rečenicu "Hajduk je najbolji klub u Hrvatskoj", dobijete ponešto drukčiji prijevod na engleski jezik pa tako stoji "Dinamo is the best Croatian club".

Google često zna zabaviti korisnike ponekim skrivenim detaljima, a ovaj put riječ je o njegovu načinu prevođenja jednostavne rečenice na hrvatskom jeziku, kojom provocira navijače Hajduka.

Naime, kad u Googleov prevoditelj upišete rečenicu "Hajduk je najbolji klub u Hrvatskoj", dobijete ponešto drukčiji prijevod na engleski jezik pa tako stoji "Dinamo is the best Croatian club".

Naravno, moguće je da nije ovo isključivo "krivnja" Googlea jer u prevoditelj svi mogu davati sugestije i prevoditi riječi, pa i cijele rečenice. Očito je netko naveo da tako zvuči na engleskom sporna rečenica i Google još uvijek nije reagirao.

Zato može svaki korisnik reagirati tako da klikne na "pogrešno" i napiše točan prijevod pa kad se skupi dovoljan broj jednakih ispravaka, Google će reagirati.

>> Pogledajte kako se Dinamo 1. travnja narugao Sušiću i Hajduku

Foto: Screenshot/reuters

Komentara 18

DU
Deleted user
09:21 28.09.2015.

Jedne su tvoje želje Vanja, a drugo je realnost, Google zna.

DU
Deleted user
09:19 28.09.2015.

Istina je istina kako god je hajdukovci ne vole

ST
stefj
09:17 28.09.2015.

To Mamić ima i Google na platnom spisku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije