Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Eurobasket

Protiv Švedske zaigrati bi mogao i Krunoslav Simon

23.11.2020.
u 23:12

Prvi centar Miro Bilan i branič-šuter Filip Krušlin stižu iz Italije, Ivan Ramljak i Tomislav Gabrić iz Poljske, Marin Marić iz Litve, a Roko Rogić iz Njemačke

Za hrvatske košarkaške reprezentativce ponedjeljak je bio dan transfera za Istanbul, prizorište dviju utakmica, odnosno kvalifikacijskog balona za Eurobasket 2022.

Samo su šestorica izabranika Veljka Mršića krenula iz Zagreba (Antonio Jordano, Pavle Marčinković, Dominik Mavra, Željko Šakić, Roko Ukić, Antonio Vranković), a svi ostali došli su izravno sa svojih pečalbarskih destinacija.

Prvi centar Miro Bilan i branič-šuter Filip Krušlin stižu iz Italije, Ivan Ramljak i Tomislav Gabrić iz Poljske, Marin Marić iz Litve, a Roko Rogić iz Njemačke. Iz Zagreba nisu krenuli ni Mateo Drežnjak i Roko Prkačin, članovi zagrebačkog kluba (Cibona) jer su još u nedjelju u Podgorici igrali utakmicu ABA lige pa su odande i produžili za najveći turski grad.

Svi oni sa sobom su morali ponijeti dva negativna testa na COVID-19 učinjena u posljednjih sedam dana, a svi će u utorak ujutro biti i testirani u Istanbulu prije no što uđu u tzv. balon koji će biti formiran u hotelu Polat i Sinan Erdem Areni.

U toj areni svoje euroligaške utakmice igraju košarkaši Anadolu Efesa za koji igra i naš reprezentativac Krunoslav Simon i za kojeg hrvatski izbornik ima, zasad, samo usmenu potvrdu da će mu biti dozvoljeno igrati za Hrvatsku, barem u nedjelju protiv Švedske, u gradu u kojem živi i radi.

Doduše, treba reći da će Simon u četvrtak sa svojom klupskom momčadi gostovati u Beogradu (kod Zvezde) pa nije ni realno da već u petak navečer igra za Hrvatsku protiv domaćina Turske.

No zato bi se vrlo lako moglo dogoditi da za Tursku te iste večeri zaigra Simonov suigrač Shane Larkin, razigravač oko kojeg su se proteklih dana lomila koplja.

Naime, dosadašnji izbornik Sarica nije bio sklon pozivanju Larkina, već se opredijelio za Wilbekina, no kako se ta ideja nije svidjela Košarkaškom savezu Turske, koji predvodi Hidayet Turkoglu, Sarica je morao odstupiti i svoje mjesto prepustiti Eneu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije