Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA VATERPOLA

Protiv Partizana i 5.000 navijača za europski finale

'03.03.2013., gradski bazen u Gruzu, Dubrovnik - Jadranska liga, 17. kolo, Jug CO - Primorje EB. Aleksandar Ivovic (11).  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
31.05.2013.
u 12:40

Prođe li Jug preko Partizana u finalu ga vjerojatno čeka Zvezda. Ako bude bolja od Barcelonete.

Nakon svih 12 pobjeda u ligaškom dijelu, dubrovački Jug će danas i sutra u Beogradu, na završnom turniru Lige vaterpolskih prvaka, nastojati dokazati da mu nema ravna u Europi. A neće mu biti lako. Protiv sebe će imati obje srbijanske momčadi, Partizan u današnjem polufinalu u 17 sati (HTV 2) i Zvezdu u očekivanom finalu u subotu u 20.15 sati.

Igrati kao s Primorjem

– Stavljen nam je teret favorita na leđa i neće biti lako. No, vjerujem da ćemo ponoviti igre iz finala s Primorjem, a onda sve možemo – kaže Jugov strateg Veselin Đuho, najuspješniji dubrovački sportaš svih vremena (ima dva olimpijska zlata).

U spomenutih 12 Jugovih pobjeda sadržane su i dvije protiv Zvezde, pa i ona na gostovanju u Beogradu, na samom početku natjecanja u skupinama, sa 10:6. 

– Da, ali tada se Zvezda još tražila, imala je puno novih igrača i trebalo joj je vremena da se uigra. U međuvremenu je osvojila prvenstvo Srbije i dokazala svoju snagu. No, u ovom trenutku nas ne zanima tko će iz druge utakmice ući u finale (Zvezdin suparnik u polufinalu je Barceloneta - nap. a.), posvećeni smo isključivo Partizanu – oprezan je Đuho.

Dubrovčani su u Kupu prvaka izbacivali Partizan 2006., 2007. i 2009. No, u međuvremenu su se mnoge stvari promijenile.

– Radi se o mladoj momčadi koja godinama njeguje isti način igre. Tijekom sezone bili su rame uz rame sa Zvezdom i Radničkim. Sve utakmice koje su međusobno igrali završavale su na pogodak razlike. Snažni su, dobri plivači. Istaknuo bih vratara Soru, Mitrovića, Ćuka i maloga Mandića. Nisu tako loši ni na poziciji sidraša. Vukičević je dobar sidraš, znam to jer sam s njim radio u Sloveniji. Ljevak je i prilično brz. Istina, malo je divlji za naše pojmove, ali ima sjajne reakcije kad primi loptu – opisuje Đuho. 

Igrat će se pred 5000 nabrušenih navijača na Banjici, no učitelj dubrovačkih vaterpolista ne pribojava se toga.

Navijači teret Partizanu

– Imamo vrhunske profesionalce koji su prošli bezbroj takvih utakmica. Veći će problem imati mladići iz Partizana koji nisu naviknuti na pune tribine i pritisak koji nosi važnost tog susreta – zaključio je Đuho.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije