Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOIGRAVANJE

Protest završio, LeBron i Davis nadmašili Bryanta i Shaqa

NBA: Playoffs-Portland Trail Blazers at Los Angeles Lakers
Mike Ehrmann/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.08.2020.
u 09:15

To je prvi put da su dva Lakera ubacila preko 35 koševa u utakmici doigravanja još od 2002. godine kad su isto učinili Kobe Bryant i Shaquille O'Neal. James i Davis su čak i nadmašili taj učinak budući da su prije 18 godina Kobe i Shaq ubacili 36, odnosno 35 koševa.

U noći sa subote na nedjelju konačno se nastavilo doigravanje NBA lige. Košarkaši su izašli na parket "balona" u Orlandu po prvi put nakon utorka kad su Milwaukee Bucksi odbili igrati protiv Orlando Magica zbog protesta povodom ubojstva kojeg je tamošnji policajac počinio nad Afroamerikancem Jacobom Blakeom.

Doigravanje se nastavilo baš utakmicom Bucksa i Magica. Favoriti su slavili sa 118:104 te se s ukupnih 4:1 plasirali u polufinale Istočne konferencije gdje ih čeka Miami Heat. Najbolji pojedinac na utakmici bio je, očekivano, Giannis Antetokounmpo s 28 ubačaja uz čak 17 skokova, dok je najbolji kod Orlanda bio Crnogorac Nikola Vučević s 22 poena i 15 skokova.

Svoju kartu za polufinale konferencijskog doigravanja osigurali su i ovosezonski favoriti lige Los Angeles Lakersi koji su pobjedom 131:122 došli do četvrte pobjede protiv Portland Trail Blazersa zaključivši seriju na 4:1. Posao je Lakersima bio znatno olakšan budući da u redovima Portlanda nije bilo njihovog uvjerljivo najboljeg igrača, Damiana Lillarda. 

LeBron James i Anthony Davis pružili su čudesnu večer u Orlandu. James je imao triple-double učinak s 36 koševa te po deset skokova i asistencija, dok je Davis ubacio monstruozna 43 poena. To je prvi put da su dva Lakera ubacila preko 35 koševa u utakmici doigravanja još od 2002. godine kad su isto učinili Kobe Bryant i Shaquille O'Neal. James i Davis su čak i nadmašili taj učinak budući da su prije 18 godina Kobe i Shaq ubacili 36, odnosno 35 koševa. 

Još nije gotovo u seriji Houstona i Oklahome. Rocketsi su, predvođeni Jamesom Hardenom (31 koš) slavili s uvjerljivih 114:80 te tako osigurali važnu prednost prije šeste utakmice koja je na rasporedu u ponedjeljak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije