Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još nije gotovo

Proslavljeni hrvatski trener još ne može vjerovati što ga je snašlo u subotu

Branko Ivanković
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
13.05.2019.
u 22:14

- Imali smo 19 udaraca prema golu, oni samo jedan, 11-1 bilo je u šansama, 11-2 u kornerima, pogodili smo i gredu i vratnicu, a oni su samo jednom došli pred naša vrata - prepričao je Ivanković kako je ostao bez pobjede koja bi osigurala titulu

Trebao je to biti šampionski intervju s Brankom Ivankovićem (65) iz Teherana, a ispala je – žalopojka.

Naime, varaždinski trener sa Persepolisom je u pretposljednjem kolu iranskoga prvenstva kod kuće remizirao (1:1) s Machineom iz Sazija te tako uoči posljednjeg kola zadržao tri boda prednosti pred prvim pratiteljem Sepahanom (58-55).

Da je Ivanković svladao Machine, bio bi prvak. Ovako mu u posljednjem kolu treba bod za obranu naslova. 

Izgubi li na gostovanju kod 12-plasiranog Pars Jam Bushehra, a Sepahan kod kuće pobijedi posljednjeplasirani Esteghlal Khuzestan, naš trener ostat će bez titule.

No, teško je povjerovati u tako crn scenarij, budući da je Ivankovićeva momčad u proteklih 29 kola samo jednom bila poražena

“Samo” 70 tisuća navijača

– Nevjerojatne stvari događale su se na utakmici s Machineom – kazao nam je Ivanković i pojasnio:

– Posjed lopte bio je 70-30 posto za nas, imali smo 19 udaraca prema golu, oni samo jedan, 11-1 bilo je u šansama, 11-2 u kornerima, pogodili smo i gredu i vratnicu, a oni su samo jednom došli pred naša vrata, lobali našega vratara Radoševića i uzeli bod. Usto, na našemu Budimiru bila su tri jedanaesterca! Jedan nam je bio dosuđen, a dva čista nam nije dosudio...

Zanimljivo, navijači Ivankovićeva Persepolisa nisu napunili nacionalni stadion Azadi u Teheranu iako se očekivao naslov prvaka.

– Bilo ih je “samo” sedamdeset tisuća, a na stadion stane sto tisuća. Nekako kao da nema više takve euforije oko kluba, budući da se sad osvajanje naslova podrazumijeva. Pred trećom smo uzastopnom titulom – nastavlja Ivanković.

Strahujete li ipak od nastupa u posljednjem kolu, kakav je suparnik Pars Jam Bushehr?

– Bushehr je grad na jugu Irana, ondje je već sad velika vrućina, a suparnik nezgodan. Ma protiv nas uvijek svi daju “200 posto”, a s obzirom na svakakve preokrete i iznenađenja kakvima smo svjedočili proteklih dana, moramo biti jako oprezni.

No, uzdam se u svoje momke, njihovu kvalitetu, a i sreća koja nam nije bila naklonjena u nekim utakmicama, trebala bi nam napokon postati saveznik. Šampionski šampanjac još je u hladnjaku i nadam se da ćemo ga u četvrtak otvoriti – naglasio je Ivanković.

Varaždinac je u najvećemu iranskome klubu od travnja 2015. godine. U prvoj sezoni izgubio je naslov prvaka na gol-razliku, potom je osvojio dva naslova zaredom, a treći bi ga svrstao među najveće legende Persepolisa. Usto, osvojio je dva iranska Superkupa (2017., 2018.), bio finalist Lige prvaka (2018.), a u ovoj sezoni još ima mogućnost osvojiti i Kup.

– Od ovoga se više ne može. Evo, nadamo se dvostrukoj kruni, pa da podvučemo crtu pod još jednu sjajnu sezonu. I da odem iz Teherana kao pobjednik. Međutim, imam ugovor još godinu dana, oni žele da još produljim, a ja imam neke ponude.... – nastavlja Ivanković, prvi hrvatski stručnjak koji je u prilici osvojiti treći naslov prvaka zaredom u inozemnom klubu.

Apel na gradske oce

Prije njega dvostruki prvak s Persepolisom (1996., 1997.) bio je pokojni splitski genijalac Stanko Poklepović. Prvaci Irana bili su i Mladen Frančić s Fooladom 2005., te Zlatko Kranjčar sa Sepahanom 2012. godine.

Pratite li iz Teherana zbivanja u 2. HNL i NK Varaždinu?, pitali smo Ivankovića.

– U kontaktu sam s ljudima iz kluba, pratim pomno rezultate Varaždina i nadam se, želim i očekujem da će moj klub u sljedećoj sezoni biti prvoligaš. On to i zaslužuje po svojoj tradiciji, po svemu što je dao hrvatskom nogometu, po svojoj infrastrukturi, naravno i zbog onih više od dvije tisuće ljudi koji dolaze na njegove utakmice.

Pritom, dok Varaždin plovi prema Prvoj ligi, apeliram na gradske oce, na cjelokupnu društvenu zajednicu Varaždinske županije da se pomogne klubu kako bi on bio stabilan i perspektivan prvoligaš, a ne da sve ostane na leđima nekoliko entuzijasta – zaključio je Branko Ivanković.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije