Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legenda poručuje:

'Prosinečki bi trebao biti izbornik Slovenije umjesto Kataneca'

Robert Prosinečki
Reuters/Pixsell
28.09.2017.
u 18:57

Naša reprezentacija nije slaba, ali Katanec ne uči i ne prati moderni nogomet nego tvrdokorno radi ono što je naumio i ima svoje ideje koje se meni ne sviđaju, kazao je Oblak.

Izbornik slovenske nogometne reprezentacije Srečko Katanec meta je kritika u domovini nakon loših rezultata u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na svjetsko prvenstvo 2018. godine, pa slovenska nogometna legenda Brane Oblak smatra da bi Robert Prosinečki bio idealan novi izbornik. 

"Nije kriv Katanec nego oni koji su mu dodijelili nov mandat", kazao je Oblak u razgovoru za televizijsku postaju Planet TV, dodavši da je možda došlo vrijeme da Slovenija i za nogometnu izabranu vrstu  izabere stranog izbornika, po ugledu na košarkaše i rukometaše koji su jako napredovali i postigli najveće uspjehe nakon što su selektorsku ulogu preuzeli Igor Kokoškov i Veselin Vujović.
"Mislim da to ne bi bilo loše rješenje. Za mene je najbolji igrač bio Robert Prosinečki koji sada vodi Azerbejdžan. Ako je makar približno tako dobar u ulozi selektora kakav je bio na terenu, onda bi Sloveniju mogao voditi lijevom rukom", kazao je nekadašnji igrač Hajduka i Bayerna, te najbolji slovenski nogometaš u povijesti.

"Naša reprezentacija nije slaba, ali Katanec ne uči i ne prati moderni nogomet nego tvrdokorno radi ono što je naumio i ima svoje ideje koje se meni ne sviđaju", kazao je Oblak, te kritizirao Katančeve javne nastupe pred novinarima i njegov "plačljiv" ton, te aludirajući na neke tvrdnje da Katanec na igračima primjenjuje bizarne metode za povećanje njihova bioenergetskog kapaciteta prije važnih utakmica.

"Suvremeni nogomet je jako napredovao, ne možeš to pratiti tako da se igrači ujutro peru u rosi ili drže za drveće", kazao je Oblak.

Sloveniju u skupini očekuju još utakmice sa Engleskom i Škotskom, a samo bi je pobjede u obje utakmice teoretski mogle dovesti do jednog od prva dva mjesta u skupini.

Komentara 10

DU
Deleted user
19:03 28.09.2017.

nogomet nije košarka pa je malo teže kupit 11 stranih igrača

AN
Andreeejjj
23:54 28.09.2017.

*Prava Hrvatina* Pa zar opet nisu uzeo terapiju? Idi se lječi "Retardinjo" ZLOBNI!

Avatar zagorac2
zagorac2
08:05 29.09.2017.

Robi bi bio super za njih jer bi bio svoj medju svojima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije