Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FED KUP

Propuštena prilika protiv Rumunjske

Petra Martić
04.02.2010.
u 20:00

Hrvatska Fed Cup reprezentacija bila je blizu i drugoj pobjedi na turniru skupine I koji se igra u Lisabonu, no na kraju je izgubila od Rumunjske s rezultatom 2-1.

Kako je u drugom susretu Švicarska svladala Portugal (već nakon pojedinačnih dvoboja bilo je 2-0) i dalje su sve opcije otvorene pa Hrvatska uoči posljednjeg susreta sa Švicarskom u petak još uvijek može biti prva, ali i posljednja u grupi.

U prvom pojedinačnom okršaju Ajla Tomljanović bila je vrlo blizu pobjedi protiv Simone Halep, no izgubila je 7-6 (5), 1-6, 6-7 (2). U trećem setu vodila je 4-1, a kod 6-5 je i servirala za meč.

Na 1-1 izjednačila je Petra Martić pobijedivši sa 6-3, 6-4 Alexandru Dulgheru, iako je krenula sa 0-3 u prvom setu.

Odluka o pobjedniku pala je u paru, u kojem su Martić i Tomljanović osvojile prvi set sa 7-5, no na tome su i ostale. Preostala dva pripala su rumunjskim igračicama sa 6-2 i 6-4.

Uoči posljednjeg kola Švicarska ima omjer 2-0, a slijede Rumunjska i Hrvatska s 1-1 i Portugal s 0-2.

U posljednjem kolu sastaju se Hrvatska - Švicarska i Rumunjska - Portugal. Da bi zadržala izglede za osvajanje prvog mjesta u skupini, Hrvatska u petak mora pobijediti. Najbolji sastav iz svake od četiri grupe ide dalje i igra još jedan susret nakon kojeg će pobjednici u travanjske kvalifikacije za svjetsku skupinu II. Drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija u skupini zadržavaju status, a četvrtoplasirane idu u dodatno razigravanje za ostanak u ovom rangu.

Hrvatska - Rumunjska 1-2

Tomljanović - Halep 7:6 (5), 1:6, 6:7 (2)
Martić - Dulgheru 6:3, 6:4
Martić, Tomljanović - Dulgheru, Halep 7:5, 2:6, 4:6.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije