Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTANKOSTI

Procurio važan detalj velikog posla: Evo koliko će Marko Rog zapravo koštati Dinamo

Zagreb: Dinamovci otputovali na uzvratnu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka protiv Salzburga
Goran Stanzl/PIXSELL
13.02.2024.
u 09:36

Vezni igrač na Maksimiru bi trebao ostati do kraja kalendarske godine, kako je ranije dogovoreno

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Marko Rog (28) ponovno je igrač Dinama. Doduše, vezni će igrač na Maksimiru biti samo do kraja 2024. godine, kako stoji u njegovom ugovoru o posudbi iz talijanskog Cagliarija.

No, igrač za kojeg je u okvirima HNL-a plaćena najviša pojedinačna odšteta kada je iz RNK Splita prelazio u Dinamo još neko vrijeme neće zaigrati za Modre. Zbog ozljede križnih ligamenata koljena ne igra od početka lipnja, a na teren bi se trebao vratiti za otprilike dva mjeseca.

Dinamo je doveo Roga kako bi ga pripremio za sljedeću sezonu, u kojoj će za Modre nastupati do zimske stanke. Izvjesno je da u ovom trenutku treba vremena da dođe u pravu formu. A talijanski novinar Lorenzo Lepore objavio je detalje oko plaćanja Roga do kraja godine.

Kako su dogovorili Dinamo i Cagliari, do 30. lipnja plaćat će ga talijanski klub, a u periodu od srpnja do prosinca njegovu će plaću Dinamo i Cagliari podijeliti po pola. Može se reći da su na Maksimiru prošli vrlo dobro...

Podsjetimo, Rog je profesionalno počeo igrati u Varaždinu iz kojeg je prešao u tada ambiciozni RNK Split. Tamo je bio do 2015. godine kada ga Dinamo kupuje za pet milijuna eura. Do danas je za Dinamo odigrao 62 utakmice, a zabio je 11 golova uz 6 asistencija. 

Nakon Dinama otišao je na posudbu u Napoli, a potom ga je Napoli za 13.5 milijuna eura i otkupio od Dinama. Jedne je sezone posuđen Sevilli, a od 2019. godine je u Cagliariju. No, od tada do danas zbog problema s koljenom propustio veliku većinu odigranih utakmica njegova kluba.

Ključne riječi

Komentara 12

KU
kublajkhan
10:02 13.02.2024.

Slijedeći sjajan posao ove uprave zajedno sa listom proljećara će biti prodaja modrog jogurta, japanki, a možda i šibica.

Avatar mrIvan
mrIvan
11:22 13.02.2024.

Super posao - ništa ne košta dok ne igra, a kad krene igrati (nakon godina neigranja) uvježbavat će se na naš račun. Mudra uprava radi sve da i iduće sezone budemo sjajni četvrti u HNL-u...

BI
billynik
11:27 13.02.2024.

Nevjerojatno, pitanje hoće li za Dinamo odigrati i jednu utakmicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije