Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SLUŽBENIM STRANICAMA

Priopćenje s Rujevice: 'Suzdržite se od govora mržnje. Kazna može biti i zatvaranje stadiona'

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
07.10.2023.
u 09:59

"Zbog sigurnosnih razloga navijačima s obilježjima HNK Hajduk neće biti dopušten ulaz na ostale tribine osim na južnu tribinu namijenjenu gostujućim navijačima", stoji u priopćenju HNK Rijeka

U subotu se od 18:30 igra drugi ovosezonski Jadranski derbi. Rijeka i Hajduk se ovoga puta susreću na Rujevici, a ishod će odlučiti o prvome mjestu na ljestvici HNL-a. U prvome susretu slavio je Hajduk, no Rokasa Pukštasa koji je zabio odlučujući gol neće biti na terenu.

Nekoliko dana prije utakmice dalo se naslutiti da bi atmosfera mogla biti poprilično užarena. Odnosi među navijačkim skupinama nisu prijateljski. Armada je izradila napljepnice s porukom za kapetana bijelih, Marka Livaju, na kojima je stajalo "Umri Livaja". Ovakav postupak prekorio je i HNS, a Rijeka je sada na svojim službenim stranicama objavila priopćenje u kojem upozorava na neprikladna ponašanja i govor mržnje.

GALERIJA  Hajduk porazio Dinamo u najvećem derbiju i pobjegao na pet bodova prednosti (1:0)

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL
1/17

"Zbog sigurnosnih razloga navijačima s obilježjima HNK Hajduk neće biti dopušten ulaz na ostale tribine osim na južnu tribinu namijenjenu gostujućim navijačima. Prostor za parkiranje vozila naših navijača koji se nalazi neposredno uz kružni tok kod ulaza na sjevernu tribinu stadiona i na koji se ulazi preko kružnog toka biti će otvoren od 15:30 sati do ispunjenja kapaciteta te se isti zatvara 2 sata nakon utakmice.

VEZANI ČLANCI:

Pozivamo sve naše navijače na sportsko i korektno navijanje te molimo da se suzdržite od prekomjerne alkoholiziranosti, posjedovanja i uporabe pirotehničkih sredstava, svih oblika diskriminacijskog ponašanja, bacanja predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) i neovlaštenog ulaska odnosno utrčavanja u natjecateljski prostor.

Posebno apeliramo na sve naše navijače da se suzdrže od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove), neovlaštenog ulaska i bacanja bilo kakvih predmeta u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle rigorozne sankcije za sve nas u vidu novčanih kazni, zabrana dolaska na utakmice i zatvaranja tribina ili cijelog stadiona za gledatelje."

VIDEO Disciplinski sudac žestoko kaznio Hajduk zbog derbija i zaprijetio praznim tribinama

Komentara 1

ZA
zagi101
11:31 07.10.2023.

Livaja voli da liže j........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije