Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski kup u vaterpolu

Barakude se raspale u zadnjih 8 minuta i prosule +5 pa na kraju izgubili od Talijana

Hrvatski vaterpolisti u drugom susretu Svjetskog kupa svladali Francusku
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
11.03.2023.
u 20:10

Hrvatska sada ima dvije pobjede i poraz, kao i Amerikanci i Mađari, dok vode Talijani sa sve tri pobjede. Plasman u završnicu ostvarit će tri prvoplasirane selekcije.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je u 3. kolu kvalifikacija Svjetskog kupa u Zagrebu od Italije s 13-14 (4-2, 4-4, 4-4, 1-7).Izabranici Ivice Tucka izgubili su na nevjerojatan način od Italije jer su osam minuta prije kraja vodili s čak pet golova razlike, a onda je uslijedila zadnja četvrtina, vjerojatno najgora u povijesti naše vaterpolske reprezentacije.

Hrvatska je puno bolje otvorila utakmicu, poveli su s 3-0, a u drugoj četvrtini Barakude imaju prednost od 6-3. Hrvatska je zadržala dobru igru i nakon tri četvrtine vodila je s 12-7 i činilo se da će lako ubilježiti i treću pobjedu. No, u zadnjoj četvrtini uslijedio je rijetko viđeni preokret Talijana, koji su ne samo nadoknadili pet golova razlike, već i pobijedili, dobivši četvrtinu s nestvarnih 7-1. 

>> Atmosfera na Mladosti tijekom utakmice protiv Italije (snimio: A. Filić)

Kod Hrvatske je četiri gola postigao Jerko Marinić Kragić, tri je dodao Andrija Bašić, a dva Konstantin Harkov, dok je Marko Bijač imao 11 obrana. Talijane je s tri gola predvodio Luca Marzialli.

Hrvatska sada ima dvije pobjede i poraz, kao i Amerikanci i Mađari, dok vode Talijani sa sve tri pobjede. Plasman u završnicu ostvarit će tri prvoplasirane selekcije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije