Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČIVAO U MIRU

Preminuo je nekoć jedan od najboljih rukometaša hrvatske lige i Jugoslavije. Červar ga je obožavao

Pixabay
10.06.2024.
u 13:07

Postao je vođa MRK Umag i s njima postao hit prvenstva u tada novoformiranoj hrvatskoj ligi

Preminuo je Aziz Makiqi (67), bivši vrlo uspješni kosovski rukometaš, objavili su u srijedu tamošnji mediji. Makiqi se u rukometu proslavio dok je igrao za Trepču i Mitrovicu, a zatim za Borce i Uroševac. Igrao je za dvije uspješne kosovske momčadi u njihovu najboljem razdoblju, među ostalima u Prvoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije. Makiqi je napravio karijeru i izvan Kosova. Bilo je to i u njemačkoj Bundesligi, gdje je igrao do kraja devedesetih godina.

Posljednjih 35 godina živio je izvan Kosova, odnosno u Hrvatskoj. Bio je i trener, ali je ostavio neizbrisiv trag kao igrač. Makiqi je u svoje vrijeme bio jedan od najboljih igrača bivše Jugoslavije. U razdoblju kad je MRK Umag izborio sudjelovanje u prvom rangu bivše Jugoslavije s trenerom Linom Červarom i tadašnjom generacijom, u ljeto 1990. godine stigao je Makiqi, tada već afirmirani igrač u nekoliko klubova bivše lige.

VEZANI ČLANCI:

Odigrao je sezonu u tom društvu za popularne plavo-žute, zatim je u novoformiranoj Hrvatskoj ligi s Umagom postao hit prvenstva. Na kraju treće sezone igranja u Prvoj hrvatskoj ligi, 1994. u polufinalu doigravanja eliminirali su Medveščak za finale s tadašnjim europskim prvakom – moćnim Zagrebom.

Komentara 3

Avatar Castro
Castro
14:02 10.06.2024.

bitno je napisati jugoslavija pa makar trazili cijeli dan clanak u kojem se moze spomenuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije