Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Preminuo Ivan Ivančić – legendarni trener koji je stvorio Sandru Perković

Sandra Perković Ivan Ivančić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
29.08.2014.
u 08:59

Sedmerostruki je državni prvak Jugoslavije i peterostruki prvak Balkana, a kao trener stvorio je niz sjajnih atletičara, od kojih se izdvaja Sandra Perković

Hrvatsku atletiku, ali i sport općenito, pogodila je tužna vijest – u 77. godini života preminuo je legendarni trener Ivan Ivančić. Uzrok smrti još je uvijek nepoznat, ali zna se da je posljednjih dana bio na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica.

Nekadašnji hrvatski atletičar i reprezentativac iza sebe je imao nastupe na svim velikim natjecanjima, od olimpijskih igara (dva puta), europskih prvenstava (dva puta dvoranski prvak u bacanju kugle!) do prvog izdanja Svjetskog prvenstva gdje je, zanimljivo, bio najstariji natjecatelj s navršenih 45 godina i 233 dana. Do dan danas u krugu za bacanje na tom natjecanju nije se pojavio stariji natjecatelj. Sedmerostruki je državni prvak Jugoslavije i peterostruki prvak Balkana.

Najpoznatiji je široj javnosti po treniranju Sandre Perković dugi niz godina. Pomogao joj je da osvoji europsko i olimpijsko zlato, ali i Dijamantnu ligu. No daleko od toga da je trenirao samo Sandru. Pod njegovim ravnanjem i drugi su bacači tražili uspjehe, a poznatiji su Ivana Brkljačić, Edis Elkasević, Valentina Srša.

I do iznenadne smrti radio je s atletičarima, Martin Marković prije mjesec dana postao je svjetski juniorski prvak u bacanju diska, a Matija Gregurić svjetski međujuniorski prvak u bacanju kladiva.

– Poznavajući njega, novih planova sigurno nije nedostajalo i sam je u više navrata spomenuo kako je idući veliki cilj za njega Rio i Olimpijske igre 2016. Nažalost, njih neće doživjeti, ali zasigurno će njegov trenerski rad i uspjesi koje je postigao ostati zapamćeni za sva vremena – stoji na stranicama AK Agram.

>> Sandra Perković se kratkom i emotivnom posvetom oprostila od trenera

>> Gdje je Ivančić trener, tu su onda i medalje

>> Ivančić o Sandri: Lijena je, kasni i misli da je manekenka

>> Ivan Ivančić: Ako treba, spavat ćemo u šatoru ili vikendici

Komentara 13

Avatar pf
pf
09:32 29.08.2014.

Otišao je samozatajni, skromni i jako dobar čovjek. Počivao u miru. !

IH
iron.hide.54966
09:29 29.08.2014.

Bravo majstore. R.i.p.

RA
radio02
09:58 29.08.2014.

Počivao u miru Božjem..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije