Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA ALGORITMIMA

Prema ocjenama na poznatoj stranici najbolji igrač lige je Dinamov veznjak, Livaja drugi

U posljednjem susretu 24. kola SuperSport HNL-a Dinamo i Osijek  odigrali 1-1
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
31.05.2023.
u 11:26

U društvu najboljih deset igrača se ukupno nalazi šest igrača Dinama te dva igrača Hajduka. Jedina dva igrača koja nisu iz 'velike hrvatske dvojke' su vratar Slaven Belupa Ivan Čović te ofenzivni veznjak Varaždina Tonio Teklić

Proteklog vikenda završila je sezona 2022./2023. prvog razreda hrvatskog nogometa. Završetkom HNL sezone tradicionalno kreću i razni pregledi sezone, a jedan od neizostavnih pregleda sezone je onaj pod rubrikom - najbolji igrači.

Razni izbori i glasanja su trenutno u punom jeku, a na jednoj od naših poznatih sportskih stranica izbori i glasanja nisu bila potrebna.

Sofascore, poznata hrvatska tvrtka koja se bavi praćenjem sportskih rezultata i detaljnih statistika unutar svakog sporta, ima svoj sustav ocjenjivanja igrača prema kojem su izvučeni prosjeci sezone za svakog HNL nogometaša. Ocjene se računaju automatizirano preko već utvrđenog algoritma, zavisno o radnjama koje igrač napravi na utakmici. 

Tako su nakon 36 ovosezonskih kola napravljeni i izvučeni prosjeci te su iz Sofascorea za kraj sezone objavili Top 10 igrača u HNL-u za sezonu 2022./2023., a na prvom mjestu se s ocjenom 7.34 nalazi veznjak hrvatskog prvaka Dinama, Josip Mišić.

Vinkovčanin je ove sezone bio sjajan u posjedu, jedini je u ligi imao više od dvije tisuće točnih dodavanja (2033), te je isto tako jedini igrač lige koji je uputio više od tisuću točnih dodavanja u protivničkom dijelu terena (1086).

Osim toga, najuspješniji je igrač lige po točnim dugim loptama, a među najboljih deset HNL-a se našao i u ključnim dodavanjima, kreiranim velikim prilikama, presječenim loptama te uspješnim startovima.

VEZANI ČLANCI:

Iza Mišića na popisu je najbolji strijelac i asistent lige Marko Livaja, koji je prema algoritmima Sofascorea tijekom sezone upisao prosječnu ocjenu 7.27. Iza Livaje je još jedna sjajna sezona, u kojoj je uspio postati jedini nogometaš u povijesti lige koji je nanizao dvije sezone s naslovima i najboljeg strijelca i najboljeg asistenta.

Društvo najbolja tri igrača zatvara Dinamov branič Dino Perić koji je pokazao sjajan kontinuitet ove sezone, a prosječna ocjena sezone mu je 7.24.

U društvu najboljih deset igrača se ukupno nalazi šest igrača Dinama te dva igrača Hajduka. Jedina dva igrača koja nisu iz 'velike hrvatske dvojke' su vratar Slaven Belupa Ivan Čović koji je na šestom mjestu (7.15) te ofenzivni veznjak Varaždina Tonio Teklić koji je na osmom mjestu (7.14).

 

 

Komentara 6

BS
Berekin ST
13:23 31.05.2023.

Aplikacija je unatoc kiksevima tocnija nego ankete. Peric je puno bolji stoper nego sutalo ali mediji forsiraju sutala. Misic je koristan igrac koji razigrava cilu ekipu. Po meni je bolji Livaja ali jako su blizu tako da nije puno bitno... a sto je najvitnije to je kontinuitet. Livaja ga ima.

JF
jfk
12:07 31.05.2023.

Mišić nije ni u prvih 5 najboljih Dinamovih igrača. Možda u prvih 10. To može značiti samo da aplikacija krivo interpretira statistiku kad daje ocjene igračima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije