Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksander Čeferin

Predsjednik Uefe sastaje se s Plenkovićem i Šukerom čiji je savez podržao regionalnu ligu

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
17.12.2016.
u 09:55

– Nema istine u vezi s tvrdnjom da će tzv. balkanska liga uskoro biti formirana. Nije donesena nikakva odluka bilo kojeg relevantnog tijela Uefe o osnivanju takve lige

Nije se moralo dugo čekati na službenu reakciju Uefe u povodu najava o osnivanju regionalne nogometne lige na prostoru bivše SFRJ. Istupio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin za vrijeme boravka u Bilbau na promociji Eura 2020.

– Nema istine u vezi s tvrdnjom da će tzv. balkanska liga uskoro biti formirana. Nije donesena nikakva odluka bilo kojeg relevantnog tijela Uefe o osnivanju takve lige – kazao je Čeferin i dodao:

Uzburkani duhovi

– Iako su međunacionalna natjecanja spomenuta u nekim slučajevima, ne postoje konkretni prijedlozi na stolu. O svakoj takvoj ideji ili prijedlogu raspravljat će se u Uefi samo ako ga podnese neki od nacionalnih saveza – kazao je Čeferin i barem privremeno primirio uzburkane duhove na Balkanu.

Naime, reakcije nekih značajnijih navijačkih skupina na prostoru bivše države bile su izrazito negativno intonirane prema ideji o regionalnom natjecanju rođenoj u Makedoniji.

Međutim, Čeferin se možda u Bilbau ugrizao za jezik, budući da je prije tri mjeseca uoči izbora u Uefi, nudio ponešto drugačiju priču o regionalnoj ligi. Tada je, točnije 16. rujna, istaknuo kako bi bilo dobro formirati regionalne lige u kojima bi nastupali klubovi koji budu eliminirani iz europskih natjecanja prije nove godine.

– Mogu potvrditi da je bilo nekih razgovora na tu temu. Trenutačno je to samo ideja. Ovakva regionalna liga ni u kojem slučaju ne bi nadomjestila državna prvenstva. To bi značilo smrt za slovenski, hrvatski ili, primjerice, škotski nogomet. Utakmice regionalne lige igrale bi se utorkom, srijedom ili četvrtkom, a nastupali bi klubovi koji bi rano ispali iz europskih natjecanja. Interes za regionalnu ligu postoji i u Škotskoj, Irskoj te ostalim zemljama s manjim ligama. Klubovi koji bi se natjecali u regionalnim ligama vjerojatno bi željeli nagradu u vidu mjesta u Uefinim natjecanjima – kazao je tada Čeferin.

U utorak u Zagrebu

Bit će zanimljivo pratiti sljedeće nastavke Čeferinova stava o regionalnoj ligi. Sljedeća stanica u rasporedu putovanja je Zagreb, gdje će ga u utorak, 20. prosinca, primiti premijer Andrej Plenković i predsjednik HNS-a Davor Šuker, jedan od čelnika asocijacije koja je dala potporu regionalnoj ligi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije