Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Knežević

Predsjednik Rudeša: Želimo postati klub koji će se boriti za Europu

Inaki Alonso - Rudeš
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
09.07.2017.
u 20:15

Odlazak na pripreme nije jamstvo sportskog rezultata. Prošle godine otišli smo u Imotski pa nismo mogli hodati, kaže Knežević.

Bio je 13. svibnja ove godine kada je Matko Babić u sudačkoj nadoknadi zabio gol Solinu i stavio točku na i povijesne priče malog kluba iz Druge hrvatske nogometne lige.

Igrao je Rudeš dotad u tišini, gurao se i vukao od 2003. godine i jedinstvene Treće lige da bi sada došao u društvo koje čine samo "veliki dečki". 

Španjolaca u Rudešu sve više

Eh, kakva je to sezona bila. Sezona u kojoj je zaustavljena prevlast Dinama. Sezona u kojoj se Rijeka drznula igrati pa na kraju i osvojiti i prvenstvo i Hrvatski kup. Sezona u kojoj je naslov ponovo slavljen u Maksimiru, ali plavi nisu trofej  uspjeli zadržati u Zagrebu.

No, Rudešu to nije bilo toliko bitno jer je na kraju sezone prešao čarobnu granicu i ušao u hrvatsku nogometnu elitu. Sada će ga Dinamo, Rijeka i ostali prvoligaši itekako zanimati. Igor Bišćan je klub iz Rudeške 25 doveo do obećane lige, a onda ga ostavio. Svoje je napravio pa momčad prepustio španjolskom treneru I?akiju Alonsu, a s njim su došla i pojačanja. Prvi od njih je 21-godišnji branič Antonio Cristian Glauder García. 

- Jako sam zahvalan što sam ovdje, što su me svi u klubu tako dobro primili. To je za mene jako lijepo iskustvo, tu želim napredovati kao igrač, ali i kao osoba. Sretan sam što sam došao ovdje prvi, volio bih olakšati drugim španjolskim igračima život u Zagrebu - rekao je novi član Rudeša koji se školovao u mlađim kategorijama Villarreala i Espanyola. No u Španjolskoj nije ostao, a o hrvatskom nogometu zna malo.

Glauder: Ne znam puno o klubu

- Nemam puno informacija o hrvatskom klupskom nogometu niti o samome klubu, ali ako se Alaves odlučio za dogovor s Rudešom, onda to nešto znači. Vjerujem da se radi o klubu u kojem ću sigurno napredovati. Sretan sam što sam ovdje, vjerujem da ću ispuniti očekivanja. Jučer mi je bio prvi dan ovdje, osjećam se spremno i dobro i jedva čekam početak. Primijetio sam i da ima puno španjolskih nogometaša u Hrvatskoj, ali da i u Rudešu dosta igrača zna španjolski. To će mi olakšati život ovdje - dodao je mladi

Španjolac koji, iako o hrvatskom nogometu ne zna puno, za naše je igrače ipak čuo.

- Znam da mnogi hrvatski nogometaši igraju u svijetu, pa tako i u najboljim španjolskim klubovima, a to puno govori o vašem nogometu i samoj kvaliteti hrvatskih nogometaša - smiješeći se rekao je Antonio Cristian, koji u press-dvorani nije sjedio sam. 

S njim je došao i drugi Rudešov novak, Juan Antonio Entrene, ali zbog problema s bivšim klubom predstavit će se sljedeći tjedan.

- Ovim današnjim potpisivanjem ugovora, a sljedeći tjedan bit će ih još, mislim da će Rudeš bit spreman boriti se s drugim klubovima u Prvoj ligi. Vjerujemo da su to za nas dobra pojačanja. Još nastojimo dovesti i neke hrvatske igrače i prijelazni rok za nas još nije gotov - rekao je direktor kluba Tomislav Knežević.

Prva liga novost je za Rudeš jer prvi put u povijesti klub je dogurao do te točke, ali u klubu ne strahuju jer momčad polako slažu onako kako su i zamislili. A cilj im je jasan.

- Dat ćemo sve od sebe. To je jedino što mogu obećati, i ja i igrači. Jako vjerujem u naš sustav, kojim igrači treniraju cijelo vrijeme, to se vidi na terenu u prijateljskim utakmicama. Za sada nam je glavni cilj ostanak u Prvoj ligi. Želimo postati klub koji će se boriti za Europu, kako je to napravila i Rijeka - rekao je Knežević pa pojasnio zašto se igrači pripremaju kod kuće.

- Odlazak na pripreme nije garancija nečega što bi se odrazilo na sportski rezultat. Prošle smo sezone zimi, kada smo bili jesenski prvaci Druge lige, nakon osam godina otišli na pripreme, i to u Imotski, a nakon toga pet utakmica nismo mogli hodati - zaključio je Knežević.

Ali sada će moći hodati. Moraju, jer već 15. srpnja igraju prvu prvenstvenu utakmicu s Osijekom u Gradskom vrtu, a prvu domaću utakmicu igraju 22. srpnja s aktualnim prvakom Rijekom.

Komentara 2

RI
rikavac
23:09 09.07.2017.

Haha al volim ove ovakve koje misle da su napravili klub i odma obecaju borbu za Europu. Rudes budi sretan ako izboris opstanak u 1 hnl bit ces ovu sezonu clan 1hnl sljedeca sezona ti je druga liga.

JO
josip
22:21 09.07.2017.

Dinamo 3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije