Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak još moguć

Predsjednik Gorice otkrio koliko je Osijek nudio za Lovrića i zašto ga nisu prodali

Kristijan Lovrić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
26.01.2022.
u 08:00

Na proljeće očekujemo “eksploziju” nekih igrača poput Mitrovića, a vjerujemo i da će mladi napadač Cruz pokazati svoj potencijal

Deseta prvoligaška polusezona zakucala je na vrata nogometaša Gorice, a otvaraju je već u petak na gostovanju u Puli. Poziciju stabilnog prvoligaša potvrdili su i protekle jeseni još jednom zauzevši peto mjesto, kao prva pratnja velikoj četvorki, no bodovni zaostatak ni za vodećim Dinamom nije prevelik, a da je bilo malo više sreće i nešto boljeg tretmana, bio bi i manji od tih 11 bodova. Ne treba zaboraviti – Gorica je u igri i za Kup! U polufinalu je u Poljudu čeka Hajduk.

Nije nam sila prodavati

Predsjednik Nenad Črnko i trener Krunoslav Rendulić optimistično gledaju prema nastavku, ali i završnici prijelaznog roka, u kojoj je tradicionalno svašta moguće. Prva zvijezda Kristijan Lovrić (5 milijuna eura tržišne vrijednosti prema Transfermarktu) nije napustio jato u koje je pristigao još 2018., u vrijeme trenera Jakirovića. Črnko je objasnio zašto je odbio ponudu iz Osijeka, a Nenad Bjelica je u međuvremenu već doveo i predstavio Caktaša.

Pregovarali jesmo, oni su poslali ponudu koja nas nije zadovoljila, a mi smo dali uvjete za koje smatramo da su bili vrlo korektni prema Osijeku i nije bila floskula kad sam rekao da nas ne zanima toliko novac koliko Lovrićeva budućnost i napredak. Istinski smo vjerovali da se Osijek može s Lovrićem potući za naslov, da bi on tu imao važnu ulogu, da bi mu i vrijednost dodatno skočila, a mi bismo onda u okviru njegova budućeg transfera namirili taj manjak u samoj odšteti. Osijekova je ponuda išla debelo ispod dva milijuna eura i mi iz respekta i prema Lovriću i prema sebi nismo mogli to prihvatiti. No svašta se još može dogoditi, znamo da su se i prije u posljednjim danima prijelaznog roka događale velike stvari, a mi smo spremni i na scenarij da ne prodamo više nikoga. Sada nismo prisiljeni na to, ma koliko razmišljali i o tome da za neke igrače postoji vrijeme kada moraju napraviti transfer.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Koliko cijela ta neizvjesnost oko budućnosti utječe na samoga Lovrića?

– Svi smo krvavi ispod kože. Nikom nije svejedno kad ga se od jednog do drugog prijelaznog roka neprestano nekamo “seli”, mada moram priznati da sam čak i iznenađen kako to Lovrić dobro podnosi – kaže Rendulić, a Črnko dodaje: – Naviknuo se već na to da se o njemu stalno priča. Ali čim krenu utakmice, igrač nađe i novu koncentraciju.

U cijelosti hrvatski dresovi

S razlogom su u Turopolju bili nezadovoljni brojnim propustima sudaca baš na njihovu štetu, a kako Gorica nije među kandidatima za naslov, a nije ni u opasnosti od ispadanja, pribojavaju li se novih sudačkih kikseva jer su “najmanja šteta”?

– Istina je da se ne borimo, no pridodajte tih devet bodova iz utakmica s pogreškama koje su izravno utjecale na bodovni saldo, od one s Rijekom, pa Osijeka ili Istre, onda bismo i mi bili u toj utrci. O.K., svjesni smo mi svojih mogućnosti i svoga položaja, no vjerujem da će tih pogrešaka u ligi općenito biti puno manje te da će, ako se već moraju dogoditi, biti i ravnomjernije raspoređene. Ali kad se usporede sve te situacije u HNL-u s onima u Premier League, gdje Klopp kaže da treba obavezno angažirati strane suce, onda to i nije tako loše.

Klub je napustio vratar Banić, pa će Kotarskom prva zamjena biti Debijađi. Goričani su predstavili i nove dresove.

– Svojevrstan su “hommage” dresovima momčadi koja je prije točno deset godina izborila onaj famozni plasman u Prvu HNL. Time smo htjeli i dodatno pobuditi sentiment kod navijača. U odnosu na sve druge prvoligaše, kao i cijelu opremu svih uzrasta HNK Gorice, izdvaja ih to što je riječ o kompletno hrvatskom proizvodu, od dizajna do same izrade i otiska. Neka Gorici donesu sreću i prepoznatljiv vizualni identitet – istaknuo je Kristijan Japec u ime tvrtke Alpas.  

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ŠČ!
ŠČ!
11:58 26.01.2022.

Dinamo treba prodati oršića i dovesti lovrića i murića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije