Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže Borussia

Predsjednik Bayerna uputio oštru poruku Kovaču uoči velikog derbija

Niko Kovač
Foto: DPA/Pixsell
1/7
06.04.2019.
u 07:15

- Borussia je ove sezone odlična i sviđa mi se njezin način igre. Ali, kad mi pokažemo svoju pravu klasu, onda smo najbolja momčad i bit ćemo prvaci - naglasio je Kovač

Predsjednik Bayerna Uli Hoeneß nije mogao biti izravniji prema svome treneru. - U subotu u 18:30 ne smije biti nikakvih izgovora! Zanima me samo pobjeda, za mene nema alternative - kazao je Hoeneß, koji očito u stotom srazu Bayerna i Borussije iz Dortmunda vidi pobjednika bundesligaške utrke.

Stoga se iz Hoenessove rečenice lako može iščitati ogromna doza pritiska na Niku Kovača; ne pobijedi li, lako bi mogao na ljeto ostati bez posla u Bayernu. O čemu se već mjesecima nagađa u njemačkim medijima, u kojima mu stalno čačkaju po svlačionici, pronalaze mane i traže nasljednike.

Zaostatak od dva boda

A činjenično stanje za Niku Kovača je sljedeće: Bayern za Borussijom, sedam kola prije kraja prvenstva, zaostaje dva boda i drži sudbinu obrane naslova u svojim rukama.

Također, Bayern je u polufinalu Njemačkog kupa (u kojemu Borussije nema). Dakle, Bayern je i dalje u igri za dvostruku krunu, koju Kovačev prethodnik Jupp Heynckes prošle sezone nije osvojio. I što ako Kovač osvoji sve do kraja, hoće li mu onda i dalje raditi o glavi?

U tom kontekstu novinari Bilda vodili su ovaj tjedan intervju s Nikom Kovačem. Jedno od pitanja bilo je: rijetko dopuštate da vas isprovociraju, a burno ste reagirali kada su vas nakon pobjede nad Mainzom pitali jeste li pravi trener za revoluciju u Bayernu?

- Mi smo u toj utakmici slavili pobjedu 6:0, i to je pitanje bilo deplasirano - nije se ovaj put dao isprovocirati Niko.

Već ste ukalkulirali tri boda iz susreta s dortmundskom Borussijom, vidite li se na vrhu Bundeslige?

- Da, upravo tako mislimo svi u klubu. U Dortmundu smo igrali odlično i nesretno izgubili s 2:3. Mi svi računamo na tu pobjedu. Nije nam to nametnuto izvana, mi tako živimo, ali pritom i dobro znamo da nas čeka odlična momčad - odgovorio je Kovač.

Na putu prema svlačionicama Bayerna zalijepljen je plakat koji ilustrira vaš lov na dortmundsku Borussiju.

- Plakat je ideja kluba, a ja sam dao suglasnost. Borussia je ove sezone odlična i sviđa mi se njezin način igre. Ali, kad mi pokažemo svoju pravu klasu, onda smo najbolja momčad i bit ćemo prvaci - naglasio je Kovač.

Favre je džentlmen

Protiv Borussije, kao i dva puta protiv Ajaxa i Liverpoola, Bayern nije uspio pobijediti. Zašto?

- Jedan od razloga svakako je bila visoka kvaliteta suparnika. U utakmici protiv Borussije smo u prvom poluvremenu bili dominantni, protiv Ajaxa kod kuće imali smo sreće, dok smo u gostima trebali pobijediti nakon rezultata 3:3. Protiv Liverpoola nismo došli do naše krajnje granice, ali posljednjih tjedana igrali smo u nekoliko utakmica jako dobro - izjavio je Niko.

Kakav je za vas trener Borussije Lucien Favre?

- On je džentlmen, jako ugodan za društvo, vrlo je miran, čak pomalo introvertiran. Djeluje vrlo odlučno, a stručno radi na vrlo visokoj razini - naglasio je Niko Kovač.

>>> Pogledajte koliko vrijede igrači Hrvatske

Sastavi za derbi:

Bayern: Neuer; Kimmich, Süle, Hummels, Alaba; Martinez, Thiago; Gnabry, Rodriguez, Coman; Lewandowski.

Borussia (D): Burki; Wolf, Akanji, Zagadou, Guerreiro; Witsel, Delaney; Sancho, Reus, Bruun Larsen; Alcacer. 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije