Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK PORAZ (5:2)

Debakl Dinama na Rujevici: Rijeka mu zabila pet komada!

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/18
18.09.2016.
u 20:49

Kada ideja igre jedne momčadi padne nakon samo tridesetak sekundi, onda je jasno da nešto nije dobro napravljeno. Baš je toliko Dinamova obrana jučer izdržala na Rujevici.

Kakav se klik mora dogoditi u glavama igrača da najmoćnija momčad lige zadnjih desetak godina odigra utakmicu kao onu danas u Rijeci? Sljedećih ćemo dana sigurno slušati i čitati najrazličitije interpretacije.

Dinamo je odigrao jednu od najlošijih utakmica u modernoj povijesti. Točnije, Rijeka je pregazila modre u derbiju na Rujevici. Na kraju je završilo sa ‘samo’ pet pogotka u Dinamovoj mreži (5:2).

Je li zaista problem u Cici Kranjčaru kojeg je većina medija, posve nelogično, brutalno tjerala dok se još nije ni uspio upoznati sa svim igračima u modroj svlačionici? Takve okolnosti sigurno Cici nisu olakšale pripremu utakmice u Rijeci koja je bila najavljivana kao ona koja će odlučivati o njegovu ostanku ili otkazu. To je, uostalom, eksplicitno kazao i predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Ili je problem u nečemu drugom? Bit će da je ovo drugo.

Jer, kada ideja igre jedne momčadi padne nakon samo tridesetak sekundi, onda je jasno da nešto nije dobro napravljeno. Baš je toliko Dinamova obrana jučer izdržala na Rujevici.

Puno pogrešaka

Mladi vratar Šemper katastrofalno je reagirao. Najprije se poskliznuo, a iz duela se lopta opet odbila na nekoliko metara od njega. No, mladi Dinamov vratar opet se, u nesporazumu s Pivarićem, sporo bacio na loptu i ona se iz njegovih ruku izmigoljila do Gavranovića koji je pospremio za vodstvo Rijeke.

Opasno je Dinamo živio samo petnaestak minuta kasnije kada je Šemper ovaj put krivo predao loptu na bok. Nakon gužve u šesnaestercu, Vešović je pogodio vratnicu. Neuobičajeno puno pogrešaka u zadnjoj Dinamovoj liniji u prvih dvadesetak minuta rezultiralo je najlošijim Dinamovim ulaskom u jednoj utakmici HNL-a zadnjih nekoliko godina. Rijeka nikada nije ovako dominirala u srazu s Dinamom, o čemu dovoljno govori podatak da su modri organizirano sa svoje na protivničku polovicu prešli tek nakon pola sata.

U skladu s takvim zbivanjima, dogodilo se ono neminovno. Jonas je u 33. minuti izgubio loptu na sredini. Potom je došla do Vešovića koji je ubacio s desne strane na petnaestak metara. Dinamova obrana samo je statično promatrala putanju lopte na koju je natrčao Gorgon i pospremio ju u mrežu. Šemper je opet bio nemoćan.

Gorgonova bomba

A smiješno je bilo gledati Dinamovu obranu kod trećeg pogotka u 50. minuti. Schildenfeld je krivo predao loptu na tridesetak metara. Rijekini napadači prošetali su se kroz obranu modrih koji su opet statično promatrali, a Vešović je pospremio za 3:0. Schildenfeld, Sigali i Benković se nisu proslavili, najblaže rečeno.

Gorgonova bomba u 54. minuti bila je samo šlag na torti Rijekina trijumfa. Do kraja susreta uglavnom je to bilo negledljivo, barem kada je Dinamov otpor Rijeci u pitanju. Tek se sve svodilo na individualne poteze Pavičića i Fernandesa.

Na poluvremenu je Marijan Vlak priželjkivao neki drugi Dinamo ističući kako je nedopustiva takva izvedba prvaka. Vlak to nije dočekao.

Dinamo je u 75. ipak zabio, no Soudanijev pogodak nije priznat zbog zaleđa. No, onaj Alžirčev u 82. minuti je priznat. Bio je to Soudanijev sedmi pogodak u utakmicama protiv Rijeke.

Samo minutu kasnije zabio je Marko Vešović svojim novim pogotkom. Dinamov ofenzivni veznjak sam je izašao na Šempera kojemu opet nije bilo spasa. Konačan omjer postavio je Pavičić udarcem u bliži kut u 86. minuti. Uzdrmani Dinamo na kraju je još i dobro prošao, a njegovi igrači teško da se mogu sjetiti kada su bili u podređenijoj situaciji kao sinoć na Rujevici.

A sigurno je u izvedbi svoje momčadi uživao i Damir Mišković. Prvi čovjek Rijeke sigurno je dugo nazdravljao jednom od najuvjerljivijih trijumfa nad Dinamom. A uživala je i riječka publika koja je dugo i glasno pjevala: ‘Šuti, samo šuti, šuti moj dječače plavi...’

Ključne riječi

Komentara 98

3M
3Marsijanac
19:58 18.09.2016.

Jeste li ikad vidjeli ovako neorganiziran i bezidejan Dinamo ? Vezni red je nepostojeci ,obrana je suplja a vec su mi se na vrh one stvari popeli svi ti lazni cetarfori . Unistili su Henriqueza, a Hodzic, Gojak ,Fiolic susu za drugu ligu( nije se sastao sa loptom danas) dok Cico stavlja Corica na centarfora umjesto u vezni red. Kao sto sam odavno rekao ,jos cete vi zaplakati za oba Mamica.

KU
kukecfran
20:15 18.09.2016.

Sreća da je tek početak prvenstva, pa će dinamo s novim trenerom i pojačanjima imati vremena da ovu krizu prebrodi. Zaostajao je Dinamo na sredini prvenstva i 5 bodova prošle sezone pa su opet bili prvi. Dinamo još dva puta igra doma s Rijekom i jednom kod njih u gostima, još je puno, puno bodova u igri. Odigrano je tek 20% tekmi u prvenstvu. Ne brinem ja za Dinamo.

LI
LigaPrvaka
21:04 18.09.2016.

Molim sve koji komentiraju da ne budu brutalni i neka se vode onim u pobjedi se ne uzvisi u porazu se ne unizi, ovako nas niko u hnlu nije razbio, cico zao mi je ali ne mozes vodit klub ko Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije