Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI GOLA U BELFASTU

Hrvatska sa šarenim sastavom razbila Sjevernu Irsku, Kramarić zabio golčinu

Sjeverna Irska - Hrvatska
Foto: Reuters
1/11
Autori: Marko Pavić, Hina
15.11.2016.
u 22:47

Izbornik Ante Čačić na kraju može itekako biti zadovoljan partijom koju su pružili njegovi igrači. O snazi hrvatske reprezentacije dovoljno govori podatak da nam i u krnjem sastavu Sjeverna Irska praktički ne može ništa

Hrvatska reprezentacija pobijedila je u prijateljskom ogledu u Belfastu Sjevernu Irsku s 3:0 i tako je pobjedom završila ovu godinu. 

Hrvatska je do pobjede u prvom međusobnom srazu sa Sjevernom Irskom došla pogocima Marija Mandžukića (9.), Duje Čopa (35.) i Andreja Kramarića (67.).  

Hrvatska je u Belfast došla sa samo 16 igrača, bez najvećih zvijezda Luke Modrića, Ivana Perišića, Vedrana Ćorluke i Ivana Rakitića koji su dobili poštedu nakon pobjede nad Islandom u subotu. No, i takva krnja Hrvatska uspjela je doći do trijumfa u Belfastu i prekinuti domaći niz nepobjedivosti Sjevernih Iraca koji je trajao tri godine. 

Utakmica je počela dobrim udarcem McNaira u 5. minuti, koji je srećom blokiran, no u 9. minuti povela je Hrvatska iz svog prvog ozbiljnijeg napada. Kramarić je proigrao Čopa, koji iskosa s lijeve strane puca, a na odbijenu loptu natrčava Mandžukić te iz drugog pokušaja prsima unosi loptu u mrežu. Bio je to prvi gol koji je Sjeverna Irska primila kod kuće nakon pet utakmica i više od godinu dana.  U 35. minuti vatreni su povećali vodstvo na 2:0. Udarac s kuta je izveo Kramarić, Mitrović je glavom prebacio do Čopa, koji s dva metra lako trese mrežu domaćina. 

U 54. minuti Hrvatska je dobila indirektni udarac na devet metara od vrata Sjeverne Irske, ali je udarac Brozovića otišao visoko iznad grede. U 67. minuti gledatelji na Windsor Parku vidjeli su najljepši trenutak utakmice – spektakularan pogodak Kramarića. 

Napadač Hoffenheima je prihvatio loptu od Čopa i s 20-ak metara snažnim udarcem neobranjivo pogodio same rašlje vrata domaćina. Deset minuta prije kraja Čopov udarac s 26 metara otišao je tik pored desne vratnice, da bi u 88. minuti domaćini došli do najveće prilike na utakmici, no udarac Laffertya s deset metara obranio je vratar Vargić, koji je u 82. minuti ušao umjesto Lovre Kalinića.

Izbornik Ante Čačić na kraju može itekako biti zadovoljan partijom koju su pružili njegovi igrači. O snazi hrvatske reprezentacije dovoljno govori podatak da nam i u krnjem sastavu Sjeverna Irska praktički ne može ništa

SJEVERNA IRSKA – HRVATSKA 0:3

Strijelci: 0:1 Mandžukić (9), 0:2 Čop (35), 0:3 Kramarić (67)

SJEVERNA IRSKA: Mannus – McAuley (McGivern 46), Evans, Hodson, Brunt (McLaughlin, 46), Norwood, McNair, Lund (Davis 46), McGinn (Paton, 62), Magennis (Lafferty, 55), Boyce (Grigg, 68).

HRVATSKA: L. Kalinić (Vargić, 82) – Leovac, Mitrović, Jedvaj, Vida (Vrsaljko, 59), Badelj (Brozović, 51), Bradarić, Rog (Pivarić, 87), Čop, Mandžukić (Ćorić, 72), Kramarić.

>> Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 62

MA
mause
20:38 15.11.2016.

SRETNO HRVATSKA.HVALA HRT STO NAM JE OMOGUCIO PRIJENOS

Avatar sizif
sizif
21:39 15.11.2016.

Gledam na internetu... I zao mi je sto mnogi ne mogu gledati jer OVO JE NOGOMET! Ovakvu Hrvatsku duugo nisam gledao. Leprsavo... od noge do noge... s puno zara! To vatreni

PR
protuudar
21:33 15.11.2016.

Kaže komentator na ovom videu :"...a strelac je Mario Mandžukić"....hvala vam HTV ...HNS i ostali zaslužni što nema HNL-a na tv a niti reprenzentacije...hvala...imamo tri nacionbalne televizije ali treba onemogućiti ljudima da gledaju jer je onemogućavanje javni interes, hvala, stvarno od srca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije