Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Moro

Ne postoji europski ili HNL Dinamo, svaka je utakmica novo dokazivanje

26.09.2019.
u 07:32

Nikola Moro je igrač koji uvijek daje sve, i u Karlovcu je kao zadnji vezni jurio terenom, zatvarao suparniku vrata za prolaz, nudio se svojim suigračima, razigravao. Karlovac je apsolviran, u petak slijedi Lokomotiva, a onda je na redu jedna malo drukčija utakmica, Manchester City

U svega nekoliko dana vidjeli smo dva potpuno različita izdanja Dinama, ono blijedo, loše u Varaždinu, a onda borbeno i razigrano u Karlovcu.

Iako je Varaždin prvoligaš, a Karlovac lider četvrte lige, jasno je da su obje utakmice ovisile o Dinamu i njegovoj igri. I dok je bilo velikih problema u Varaždinu pa je zbog toga i upisan 0:1 poraz, u Karlovcu je pristup bio kakav bi uvijek trebao biti.

1/22

I kad je tako, onda Dinamo nema problema.

Nitko plavima nije zamjerio poraz od Hajduka u Splitu, igrali su dobro, bili su bolji, ali dogode se takve utakmice kad ne zabiješ, a suparnik svoju priliku iskoristi. No važno je dati sve od sebe.

Nikola Moro je igrač koji uvijek daje sve, i u Karlovcu je kao zadnji vezni jurio terenom, zatvarao suparniku vrata za prolaz, nudio se svojim suigračima, razigravao. Karlovac je apsolviran, u petak slijedi Lokomotiva, a onda je na redu jedna malo drukčija utakmica, Manchester City.

Lijepo je među ljudima

– Jedan od naših ciljeva je da osvojimo i kup i dobro smo krenuli u Karlovcu, upisali smo visoku pobjedu. Nije to nevažno, dobro je zabiti što više pogodaka. Slijedi nam Lokomotiva, tu moramo tražiti nove bodove, a sigurno neće biti lako protiv lokosa – kaže Moro.

Na kraju prve četvrtine prvenstva Dinamo je upisao dva poraza (Hajduk i Varaždin), dugo se nisu dogodilo dva poraza u ovako ranoj fazi prvenstva.

– Istina, ali je istina i da smo si sami krivi i sad je na nama da popravimo dojam – veli Nikola.

Je li vas iznenadio Bjelica kada je odlučio poslati europski sastav u Karlovac, znamo da su domaćini bili prilično iznenađeni kad su vidjeli tko će igrati protiv njih?

– Mislim da ne postoji europski ili HNL Dinamo, svaka utakmica je novo dokazivanje i u svakoj utakmici se boriš za svoju poziciju – kaže Moro.

>> Pogledajte kako je Dinamo stigao do pobjede protiv Atalante

U Karlovcu su vas ljudi lijepo dočekali, očito im je falio Dinamo. Kako je vama igrati u takvim utakmicama, protiv manjih klubova?

– Meni je to uvijek lijepo, puno puta sam za drugu momčad igrao na prijateljskim utakmicama u manjim sredinama. Lijepo je to vidjeti, dobro je ovako doći među ljude, družiti se s njima i doživjeti ovako lijepu atmosferu – pričao nam je Nikola nakon Karlovca.

Za manje od tjedan dana plavi igraju u Manchesteru protiv Guardiolina Cityja i htjeli-ne htjeli, ta se utakmica mora vrzmati po glavi. Koliko se vama teško ‘spustiti’ na susrete koji prethode velikima, kao što je bila utakmica u Karlovcu ili ova u petak s Lokomotivom?

– Ma nije problem, to sigurno neće utjecati na nas ni protiv Lokomotive. Pa izgubili smo u Varaždinu, bodovno zaostajemo za Hajdukom, doduše imamo utakmicu manje, stoga, vjerujte, sav nam je fokus na Lokomotivi.

Ne bih o Varaždinu

Kad ste spomenuli Varaždin, vidjeli ste kako su vaš suigrači odigrali, što se zapravo dogodilo?

– Ne bih to želio komentirati.

A možete li komentirati trenerove riječi koji je bio vrlo oštar nakon tog poraza?

– Nema se tu što komentirati, o tome odlučuje trener, on zna kada će i što reći.

A na vama je da šutite i radite, kao što je Bjelica poručio...

– Tako je – zaključio je Moro koji se upravo svojim radom izborio za svoju poziciju u udarnoj postavi plavih.

Tek mu je 21 godina, a već ima 85 utakmica za prvu momčad Dinama, s time da je jedno vrijeme dugo pauzirao zbog puknuća križnih ligamenata koljena pa je dosta utakmica i propustio.

Bude li igrao u petak protiv Lokomotive, a ne znamo kakve planove Bjelica zasad ima u kombiniranju momčadi za Kranjčevićevu i Manchester, Moro bi mogao imati puno posla protiv bivše plave desetke, današnjeg ‘cenera’ Lokomotive Sammira.

Stoga će u petak biti itekako zanimljivo igrati, zacijelo i Sammiru protiv Dinama, a na drugoj strani nekim igračima koji su igrali s njim dok je bio stanovnik Maksimira. No bit će ta utakmica važna i zbog bodova, Dinamo ima dva gostujuća poraza zaredom, treći bi već bio znak da će u ovoj sezoni biti problema. Jedno je sigurno, plavi ovaj put neće ući s pristupom ‘lako ćemo’.

Ključne riječi

Komentara 1

NA
Nale50
16:13 26.09.2019.

....inteligenta i mudar....21 godina a zna kada i što reći....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije