Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

FOTO PPD Zagreb srušio Porto u Ligi prvaka! Zvijezde Dinama gledale prvu pobjedu

Zagreb: PPD Zagreb u EHF Ligi prvaka pobijedio FC Porto rezultatom 29-23
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
28.09.2022.
u 20:52

Utakmicu je pratio i trojac Dinama, na tribinama su se našli Mislav Oršić, Stefan Ristovski i Josip Mišić.

Rukometaši PPD Zagreba ostvarili su prvu pobjedu u novoj sezoni Lige prvaka svladavši u zagrebačkoj Areni gostujući Porto sa 29:23 (16:15) u utakmici 3. kola skupine A. 

Najbolji pojedinci hrvatskog prvaka u ovom dvoboju bili su Rus Timur Dibirov sa 10 pogodaka, Slovenac Aleks Kavčič sa šest i Luka Lovre Klarica sa pet, dok je odlični vratar Dino Slavić sakupio 14 obrana

U dvoboju jedine dvije momčadi koje su u prva dva kola doživjele dva poraza, "zagrebaši" su pokazali da su kvalitetnija momčad od Porta, iako konačan rezultat ne oslikava koliko se hrvatski prvak morao namučiti za pobjedu. PPD Zagreb je relativno brzo, već u 9. minuti, došao do prve osjetnije prednosti od tri pogotka (6-3).

28.09.2022., Zagreb - Rukometna utakmica 3. kola Machineseeker EHF Lige prvaka, PPD Zagreb - FC Porto. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gosti su u 17. minuti došli na gol zaostatka (9-8), da bi Luka Lovre Klarica u 24. minuti prvi put domaće doveo do četiri pogotka prednosti (14-10). Prvenstveno zahvaljujući tehničkim pogreškama i izgubljenim loptama momčad Ivice Obrvana je propustila na odmor otići s većom razlikom, a Salina je u zadnjoj sekundi pogodio za 16-15.

Gosti su na početku drugog poluvremena dvaput izjednačili (16-16, 18-18), ali nijednom nisu uspjeli doći do prednosti. U 48. minuti 'zagrebaši' su još uvijek imali samo jedan pogodak viška (22-21), da bi u sljedeće četiri minute uz dva gola Dibirova i jedan Klarice, čak i uz promašeni sedmerac Čupića, Obrvanova momčad prelomila utakmicu.

28.09.2022., Zagreb - Rukometna utakmica 3. kola Machineseeker EHF Lige prvaka, PPD Zagreb - FC Porto. Timur Dibirov. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zahvaljujući raspoloženom vrataru Dinu Slaviću gosti su u zadnjih 13 minuta uspjeli postići samo dva pogotka, a primili su ih sedam za konačnih 29-23.

PPD Zagreb je pobjedom i s prva dva boda privremeno zasjeo na šesto mjesto u A skupini, preskočivši bukureštanski Dinamo (1) i Porto (0). Vodeći Telekom Veszprem ima šest bodova, Magdeburg četiri, danski GOG tri, a po dva još imaju Wisla i PSG, ali iz dvije utakmice.

Novi ispit u Ligi prvaka PPD Zagreb će imati 6. listopada (20.45 sati), na gostovanju kod PSG-a

Standings provided by SofaScore

>> VIDEO: Prva reakcija slavnih Sinkovića nakon što im je pukao nevjerojatan niz dug 12 godina: Vratit ćemo se!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije