Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inozemne zvijezde mitinga

Powell: Bude li dobar party, doći ću još barem deset puta

05.09.2016., Zagreb - Konferencija za medije sa zvijezdama IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2016 - 66. Hanzekovicevog memorijala. Asafa Powell, Sandra Perkovic, Natasha Hastings, Dana Harper i David Oliver. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunić/PIXSELL
1/11
06.09.2016.
u 14:14

Još je ostalo dosta snage. Postajem sve brži. Ako ne bude kiše, ako ne bude prehladno, mogu brzo trčati, a onda ćemo se zabavljati – istaknuo je Powell

Asafa Powell, nekadašnji svjetski rekorder na 100 metara, treći put zaredom trčat će u Zagrebu. I treći put zaredom pokušat će nadmašiti zagrebački rekord Usaina Bolta – 9,85 sekundi.

– Još je ostalo dosta snage. Postajem sve brži. Ako ne bude kiše, ako ne bude prehladno, mogu brzo trčati, a onda ćemo se zabavljati – istaknuo je Powell, a na pitanje hoće li i sljedeće godine doći odgovorio je:

– Ako party bude dobar, doći ću još barem deset puta.

Dawn Harper-Nelson, olimpijska pobjednica iz Pekinga na 100 metara prepone, već je više puta sudjelovala i pobjeđivala na Hanžeku, a isto očekuje i danas.

– Očekujem pobjedu. Uglavnom sam trčala svoje najbolje rezultate u drugom dijelu sezone pa to očekujem i u Zagrebu – rekla je američka preponašica koja se na američkom izbornom natjecanju zbog ozljede nije uspjela izboriti za nastup na Igrama u Riju.

– Američke kvalifikacije nisu tako okrutne kako neki misle. Većina atletičara i atletičarki priprema se da baš za vrijeme tih kvalifikacija bude u odličnoj formi jer samo prva tri ili prve tri idu na Svjetsko prvenstvo ili Olimpijske igre – istaknula je Dawn.

Zanimljivo je da na tim američkim kvalifikacijama Igre u Riju nije uspjela izboriti Kendra Harrison koja je ove sezone u Londonu istrčala svjetski rekord na 100 metara prepone (12,20).

– U većini detalja ovaj miting bolji je od onih iz Dijamantne lige. Ako nam to ponude, bit ćemo spremni ući u tu elitnu seriju atletskih natjecanja. Stadion neće biti problem, možda bi trebalo samo malo proširiti kapacitet gledališta. No, da bi Zagreb dobio domaćinstvo, morao bi neki miting iz Europe odustati od organizacije – istaknuo je menadžer mitinga Daniel Wessfeldt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije