Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šok za crottenham

Portsmouth izbacio Spurse u polufinalu FA Kupa!

Portsmouth
AFP
11.04.2010.
u 20:24

Nogometaši Portsmoutha iznenađujuće su pobijedili favorizirani Tottenham, s 2:0 u produžetku, u drugoj polufinalnoj utakmici engleskog FA Kupa na Wembleyju.

Podsjećamo, u subotu je Chelsea opravdao ulogu favorita pobjedom protiv Aston Ville s 3:0, a umjesto očekivanog gradskog obračuna s Tottenhamom, Chelsea će naslov pobjednika ovoga natjecanja braniti u finalnoj utakmici 15. svibnja (dakako, opet na Wembleyju) protiv Portsmoutha!

Bit će to finale dva posljednja pobjednika ovog natjecanja. Podsjećamo da je Portsmouth slavio naslov u FA Kupu 2008. godine. Tada ga je vodio današnji menadžer Spursa Harry Redknapp, a u sastavu ''mornara'' je igrao Niko Kranjčar, koji je ove sezone također prešao u Tottenham...

Portsmouth, klub koji je ove sezone zbog financijskih dubioza i golemog duga proglasio stečaj, te je siguran putnik u drugu ligu, tako je ipak doživio i jedan veliki sretni trenutak u turobnoj sezoni. Ne može se reći da njegova pobjeda protiv Tottenhama nije zaslužena, iako je Tottenham, barem prema statistici, bio bolja momčad. Imao je znatno više udaraca prema golu (31-12) i u okvir gola (16-7).

No, Portsmouth im je, iskreno, mogao napuniti mrežu i u osnovnom dijelu utakmice. Frederic Piquionne imao je tri čiste šanse, ali niti jednom nije pronašao način kako svladati Gomesa.

Ipak, upravo se 31-godišnji francuski napadač, koji u Portsmouthu igra na posudbi iz Lyona, iskupio za te promašaje u devetoj minuti produžetka. Poslužio ga je Kevin-Prince Boateng, koji je do prošle sezone igrao baš u Tottenhamu, a Piquionne je iz blizine pospremio loptu u mrežu. U ključnom trenutku poskliznuo se Tottenhamov branič Michael Dawson, koji ga je pratio.

Vrlo brzo nakon toga je sudac Wiley teško oštetio Totttenham, poništivši potpuno regularan pogodak Petera Croucha zbog navodnog prekršaja Nike Kranjčara nad vratarom Portsmoutha Davidom Jamesom, iako o prekršaju nije bilo niti govora. Zapravo je James u skoku gurnuo Kranjčara...

U 116. minuti dvoboja je honduraški reprezentativac Wilson Palacios skrivio jedanaesterac, oborivši u kaznenom prostoru Arunu Dindanea, a Boateng je iz penala postavio konačnih 2:0 za Portsmouth.

Luka Modrić i Vedran Ćorluka odigrali su za domaćina svih 120 minuta, a Niko Kranjčar ušao je u igru tek u 79. minuti, umjesto Davida Bentleyja.

 

FA Kup, polufinale:

Portsmouth – Tottenham 0:0, u produžetku 2:0 (Piquionne 99, Boateng 117-11m)

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
06:59 12.04.2010.

Pa nije ni čudo..Kada imaš u ekipi pola ljudi koji iz svoje reprezentacije imaju gubitnički mentalitet onda je čak protiv slabašnoga Portsmoutha težko dobiti.. Inače Hrvati se obično uzdaju da če Englezi nekoga dobiti i njima pomoči sa time a u tom slučaju to se nije materijaliziralo..

OB
-obrisani-
12:00 12.04.2010.

Janez ,nemoj da se brines za Hrvate u Engleskoj ,oni vise dobiju kad izgube ,nego onaj tvoj golman u Sparti Rotendamskoj kad pobijedi .On je i spasio Spartu pa nece direktno u drugu ligu nego kroz doigravanje.

OB
-obrisani-
12:32 12.04.2010.

12.04.2010. u 12:00h santos007 je napisao/la: Baš ti hvala na informaciji..Nisam ni znao da imamo našeg golmana u Sparti Rotterdam..Iako imamo tako malo igrača dosta jih igra vanjka u manjim klubovima po Evropi..I sada zamisli sa tako malom bazom igrača mi idemo na World Cup 2010 i to još iz daleko, daleko teže grupe u kojoj ste vi Hrvati nemoćno zastali i onako tužno domoljubno poklekli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije