Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juniorski SP

Porazi Lackovića i Puljiz u prvim nastupima

SP judo
Luka Stanzl/Pixsell
19.10.2017.
u 00:30

Nisam predala, primila sam joj rukav, ali sudac je tako vidio i ne možemo to promijeniti, rekla je Puljiz.

Prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu koje se održava u Zagrebu nastupila su dva hrvatska predstavnika, Lovro Lacković (do 60 kg) i Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg), te su izgubili u prvim nastupima.

Lacković je u prvom kolu išao na Kolumbijca Rojasa. U izjednačenoj borbi, u kojoj je Kolumbijac bio nešto aktivniji, Lacković je pao na wazari u posljednjoj sekundi borbe i završio svoj nastup u Zagrebu.

Puljiz, aktualna europska kadetska prvakinja, koja je u tek prvoj juniorskoj godini, na Svjetsko juniorsko prvenstvo je došla skupljati iskustvo. Protiv Kazahstanke Abuzakinove se dobro držala, a u jednom zahvatu je sudac vidio "tapkanje" Puljiz te sudio ippon za Kazahstanku.

"Nisam predala, primila sam joj rukav, ali sudac je tako vidio i ne možemo to promijeniti. Šteta jer sam imala dobar osjećaj. Na pripremama sam radila i s prvom nositeljicom ovog SP-a u svojoj kategoriji i bacala ju, tako da znam da mogu. Sad mi slijede kadetski turniri i pokušaj da s petog mjesta na svjetskog kadetskoj ljestvici napadnem prvo mjesto", sagledala je svoj nastup 15-godišnja Solinjanka.

SP judo
1/9

Najuspješnija reprezentacija prvog dana bila je Japan s dvije zlatne medalje. Nina Kuboi uzela je naslov svjetske juniorske prvakinje u kategoriji do 44 kg, a Taigo Sugimoto u kategoriji do 60 kg. U istoj kategoriji Genki Koga je osvojio brončanu medalju i tako donio Japancima i treću medalju prvog dana.

Svjetsko juniorsko prvenstvo nastavlja se u četvrtak, a svakog dana natjecanja počinju u 10 sati, dok su finala na rasporedu u 17 sati. U nedjelju je na rasporedu ekipno natjecanje, a među 17 mješovitih reprezentacija je i Hrvatska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije