Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Judo

Helena Vuković osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu!

Helena Vuković
Foto: VL
1/2
13.08.2017.
u 14:44

- Još uvijek sam pod dojmom i nisam svjesna što sam postigla. Nevjerojatan osjećaj! Sad se idem dobro odmoriti

Svjetsko kadetsko prvenstvo u Čileu za Hrvatsku je završilo na najbolji mogući način! Posljednjeg dana pojedinačnog dijela natjecanja Helena Vuković je osvojila zlatnu medalju u kategoriji preko 70 kg. Tako se nastavio niz hrvatskih uspjeha na svjetskoj pozornici te smo nakon dvije europske prvakinje (Ana Viktorija Puljiz i Lara Cvjetko), dobili i svjetsku prvakinju u kadetskoj konkurenciji.

- Još uvijek sam pod dojmom i nisam svjesna što sam postigla. Nevjerojatan osjećaj! Sad se idem dobro odmoriti – uz osmijeh je rekla zlatna Helena Vuković.

U prvom kolu Helena je bila slobodna, da bi u prvom nastupu ipponom pred kraj borbe svladala Hannu (BAH). U četvrtfinalu je išla na Lin (TPE), koju je svladala u «zlatnom bodu» wazarijem nakon više od pet minuta borbe.

Polufinale je za protivnicu donijelo Rollwage (GER), koju je Vuković bacila na ippon lijepom uchi matom u drugoj minuti borbe. I tada slijedi finale u kojoj je protivnica bila europska kadetska prvakinja i pobjednica olimpijade mladih Somkhishvili. U «produžetak» se ušlo sa po dvije kazne obje judašice, a onda je Vuković slavila wazarijem vrijednim svjetskog zlata!

Helena Vuković
1/12

Filip Miljević (preko 90 kg) je izgubio od Schreibera (GER) u prvom nastupu, a Anđela Violić (do 70 kg) nakon pobjede protiv Liu (USA), nije uspjela protiv Galandi (GER).

Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) je izgubila ipponom u prvom nastupu od Arraes (BRA). Lara Cvjetko (do 57 kg) je ipponom protiv Wright (AUS) ušla u četvrtfinale, ali je u polufinale ipak prošla Kropska (POL) wazarijem u "zlatnom bodu". U repasažu od Lare je bila bolja Fusco (ITA) i ipponom otišla u borbu za broncu koju je i osvojila.

Komentara 2

DU
Deleted user
17:19 13.08.2017.

Velike čestitke Heleni i našim džudašicama i džudašima svih godišta i kategorija. Naš džudo sustavno ide uzlaznom putanjom. Radovati ću se svakom novom uspjehu koji dolazi upornim i dugogodišnjim radom. Džudo nije mainstream sport tako da ovakvi uspjesi tim snažnije odjekuju.

LI
liliZG
10:31 16.08.2017.

čestitke heleni i molim VL da makne slike američke atletičarke iz ovog članka, jer im tu nije niti mjesto niti vrijeme, malo sluha molim vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije