Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVO SRCE

Poljska atletičarka prodala medalju iz Tokija! Razlog će vas ganuti do suza

Foto: Reuters
1/7
17.08.2021.
u 09:03

Prodala ju je za 52.000 dolara i potom navela da je konačni cilj jako blizu.

Poljska bacačica koplja Maria Andrejczyk osvojila je srebrnu medalju na netom završenim Olimpijskim igrama, a potom je odlučila prodati je! Ne zbog nekog poroka ili problema već zbog iznimno plemenite stvari.

Pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć bolesnom Miloszeku, dojenčetu koje pati od teške srčane mane. Liječenje stoji oko 400.000 američkih dolara, a njegova obitelj nema toliko novca. Zato se Andrejczyk angažirala pa o svemu obavijestila više od stotinu tisuća pratitelja na Instagramu.

– Dugo sam o tome razmišljala. Ovo je bila prva akcija u kojoj sam vidjela da se skupljao novac i odmah sam znala da je ona prava. Miloszek ima srčanu manu i potrebna mu je operacija. Divni roditelji Kubusa, dječaka koji nije uspio biti spašen, odlučili su skupljena sredstva proslijediti Miloszu. Na ovaj način i ja želim pomoći. Za njega na aukciju stavljam osvojenu srebrnu medalju.

 

 

 

Prodala ju je neposredno nakon objave za 52.000 dolara i potom objavila da je ukupno prikupljeno 130.000 dolara te da je cilj jako blizu.

Inače, Andrejczyk je i sama preboljela tešku bolest, što je vjerojatno razlog njenog senzibiliteta za ovakve stvari. Prije tri godine dijagnosticiran joj je rak kostiju, ali uspjela ga je preboljeti nakon operacije i kemoterapija. A potom i osvojiti srebro u disciplini Sare Kolak, zlatne iz Rio de Janeira.

>>> Kako su pripremane "koronaigre" u Tokiju

Komentara 5

DU
Deleted user
11:45 17.08.2021.

Veliko ❤️,svaka čast !

SV
Sveznadar
11:42 17.08.2021.

Naklon do poda, djevojko. Prodala si medalju i kupila zadovoljstvo. Neka te prati srića cili život, zaslužila si.

HE
Herceg56
12:42 17.08.2021.

Bravo,ovom gestom si zaslužila zlatnu medalju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije