Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ JOŠ TRI OSOBE

Policija uhitila predsjednika portugalskog velikana: Sumnjaju u utaju poreza

Soccer - UEFA Europa League - Group I - Everton v SL Benfica - SL Benfica Press Conference - Goodison Park
Barrington Coombs/PA Images/PIXSELL
07.07.2021.
u 20:08

Luis Filipe Vieira (72) vodi klub od 2003. godine

Predsjednik portugalskog nogometnog velikana Benfice Luis Filipe Vieira i još tri osobe privedeni su u srijedu zbog zbog sumnje na prijevaru i utaju poreza, izvijestili su lokalni mediji.

Vlasti su izvršile 45 pretraga u Lisabonu i Bragi, a "uhićene su četiri osobe, pri čemu dva poslovna čovjeka, sportski agent i čelnik kluba," navodi se u priopćenju tužiteljstva, ne imenujući predsjednika Benfice.

Prema portugalskom tisku, policija je obavila pretres kuće čelnika lisabonskog kluba, sjedište jednog od najpopularnijih klubova u  zemlji, sjedište portugalske banke Novo Banco i poduzetnika Josea Antonija dos Santosa.

Tužiteljstvo istražuje "činjenice koje su se dogodile, od 2014. do danas i koje se odnose na niz kaznenih djela povrede povjerenja, prijevare, krivotvorenja i pranja novca.

Odvjetnik kluba Joao Correia odbio je komentirati istragu, dok su iz kluba poručili kako istraga nema nikakve veze sa samim klubom.

Luis Filipe Vieira (72) vodi klub od 2003. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije