Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLJUD U EKSTAZI

Poklepović: Ne treba pljesak meni nego navijačima i igračima

Stanko Poklepović (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
06.08.2010.
u 00:05

Takav šou rijetko se viđa, pjesma je Poljudom i Splitom odzvanjala cijelu noć.

- Večeras je fešta, a radim sutra poslijepodne kad se probudim. Idemo! - uzviknuo je Hajdukov predsjednik Joško Svaguša i poput Freda Kremenka otresao glavom i uzviknuo "ya-ba-da-ba-doo".

Najprije je novinare pozvao u klupski restoran kako bi dao izjavu, a onda je ipak došao pred kamere. Cerio se k'o lud, nije se mogao zaustaviti.

- Pozdravljam vas sve, ha, ha, ha... Ne smijem se vama, jednostavno se ne mogu zaustaviti. Toliko je emocija u meni, ni sanjati nisam mogao da ću ovo doživjeti, da ću biti akter ovakve pobjede. O tome sam sanjao kao dječak - rekao je Svaguša.

Hajdukov trijumf u uzvratu 3. pretkola Europske lige od 3:0 protiv Dinama iz Bukurešta čime su Splićani prošli dalje, jer su anulirali poraz od 3:1 iz prve utakmice, poklonio je hrvatskim braniteljima.

- Ovu pobjedu na ovaj sveti dan poklonio bih našim braniteljima koji su nam omogućili, meni da imam firmu i da u ovako veličanstvenom dekoru doživimo neke svoje snove. Prvenstveno zahvaljujem njima, jer bez njih ovoga ne bi bilo. Zahvaljujem i našim navijačima, ovo samo Split može napraviti. Samo Split može imati ovakav klub, samo Split može imati ovakve navijače, samo Split ovako može imati ovako budalastog predsjednika, ha, ha, ha... Koji je napravio sve za ovaj uspjeh. Ima Boga, Bog sve nagradi, tako je nagradio naše branitelje da nam daju državu, tako je nagradio sve nas da se ovdje veselimo - sipao je Svaguša kao iz rukava.

Uvertiru u utakmicu imao je nekoliko minuta prije samo početka. Ušao je u svlačionicu kad su igrači došli sa zagrijavanja i uskliknuo "sad ili nikad".

- Kada sam se igračima obratio u svlačionici i rekao im da će biti premije, kazali su da im premija ne treba i da će dati sve od sebe. I zato sam ponosan na njih - rekao je Svaguša koji je nakon utakmice doživio emotivni šok. Ispred svlačionice je plakao, smijao se, grlio sve oko sebe...

 - Ovo mi je najsretniji dan u životu - zaključio je Svaguša.

A Stanko Poklepović, kreator veličanstvena Hajdukova trijumfa u koji je malo tko vjerovao, dostojanstveno je proživio svoju veliku pobjedu. Kada je dolazio na konferenciju za novinare dobio je veliki pljesak od novinara s kojima je ratovao proteklih dana.

 - Ovo bravo i ovaj pljesak ne treba uputiti meni, nego ovoj veličanstvenoj atmosferi, ovoj četrnaestorici igrača koji su odigrali ovu veliku utakmicu. Presretan sam zbog pobjede, bilo je veličanstveno - rekao je Poklepović koji se složio s konstatacijom da je prvo poluvrijeme bilo nešto najbolje što je Hajduk odigrao u Europi.

- Uvijek sam vjerovao u prolaz - kazao je Poklepović koji je još u Bukureštu Dinamu najavio da će, poput zagrebačkog, imati kompleks Hajduka. U nastavku je Dinamo gospodario terenom, ali tada je na scenu stupio Danijel Subašić.

 - Nije mi bilo lako nakon onih golova, ali vjerovao sam u sebe. Bili smo kompaktni, odigrali smo momčadsku utakmicu. Kada smo padali, navijači su nas dizali, ovo je njihova pobjeda - rekao je Subašić.

Marin Tomasov odigrao je briljantnu utakmicu, posebno u prvom dijelu kada je bio nezaustavljiv.

- Kad izađeš pred ovu publiku, onda se samo naježiš i kažeš 'samo melji', tako sam se osjećao i igrao - kazao je Tomasov.

U klupskom restoranu dugo u noć trajala je prava ludnica. Igrači i vodstvo kluba slavili su veliku pobjedu. Svaguši su pjevali "krafne, kiflići...", a on se u centru smijao i smijao...

Komentara 12

OK
OKIDOKI
10:54 06.08.2010.

onda će mi onaj prolupani Židak i Flak reći, Sammira u repku, a vidi bilog tića Tomasova, uspjeh Hajduka s domaćim momcima, može se može se, samo ako se hoće,

OB
-obrisani-
22:08 06.08.2010.

Poklepović: Ne treba pljesak meni nego Rumunskim igračima da su tako plašljivo i slabo odigrali..

NE
neobicni
09:07 06.08.2010.

Svaka čast Hajduku na dan godišnjice Oluje , su pokazali junačko srce i pokazali zašto su Hrvati dobili rat . Još veća hvala Torcidi , što nisu sve uništili bakljama. Te na kraju hvala čitavoj publici koja je tako divnoo pjevala himnu svih hrvata LIJEPA LI SI !! Hvala i HTV u što nije smanjio ton da se to moglo čuti !! Dinamovac u srcu , ali sam Hajduk u duši !! Svaka čast momci !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije