Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijel Pranjić

Podržimo lijevog beka za kojeg se Dalić odluči

Danijel Pranjić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
21.03.2018.
u 20:59

Imaju tri-četiri dobra stadiona, a naš, Anorthosisov, najbolji je na Cipru. No, dosta ulažu u nogomet i pozitivno sam iznenađen - kaže Pranjić

U prohladni je Zagreb Danijel Pranjić došao s Cipra da bi podržao šou “Utakmica života” u kojem će nogometni amateri pokušati izboriti jednogodišnji ugovor s Dinamom.

– Pa smrznuo sam se ovdje, na Cipru je baš lijepo i sunčano, toplo – uz smješak će nogometaš Anorthosisa, bivši hrvatski reprezentativac koji je branio boje Osijeka, Dinama, Heerenveena, Bayerna, Sportinga, Celte, Panathinaikosa i Kopra, a sad je na Cipru zajedno s još jednim bivšem igračem Dinama Gordonom Schildenfeldom.

Na Cipru kao u Hrvatskoj

– Pozitivno sam iznenađen i nogometom na Cipru, nisam očekivao da će biti baš tako dobro.

Može li se uspoređivati s našom ligom?

– Recimo da je to slično našoj ligi, ali je neizvjesnije, šest klubova bori se za naslov prvaka.

A uvjeti, stadioni?

– I to je tu negdje, Cipar je mala zemlja s par stadiona na kojima igra nekoliko klubova. Imaju tri-četiri dobra stadiona, a naš, Anorthosisov, najbolji je na Cipru. No, dosta ulažu u nogomet i pozitivno sam iznenađen.

Zato ste i produljili ugovor?

- Jesam, na još godinu iako je klub tražio da potpišem na dvije godine. Ali, ipak sam ja već u godinama, 36 mi je i tko zna kako ću se osjećati sljedeće godine. Stoga sam zamolio predsjednika da idemo godinu po godinu. Anorthosis je pri vrhu, želja je naslov prvaka.

– Teško ćemo uspjeti ove sezone, imali smo dobre šanse za naslov, ali prokockali smo prilike na nekim manjim utakmicama. Prvi cilj bila je Europa, to ćemo, vjerujem, i ostvariti.

Vaš Osijek je sjajno gurao u Europi i ligi, u drugom dijelu HNL-a ipak je bodovno zaostao.

– Prošlu polusezonu su baš bili dobri, ali još ipak nisu spremni stalno tako dobro igrati, nije to lako. Ali, lijepo je da se nešto događa u gradu, to je dobro i za moju Slavoniju, ali i za cijeli hrvatski nogomet, da imamo četiri-pet dobrih klubova.

Došli ste iz Cipra u Hrvatsku, je li vam žao što niste u SAD-u gdje će dvije utakmice igrati naša reprezentacija?

– Ha-ha, nije, pa ja sam reprezentaciji svoje dao. Nadam se da je bilo barem korektno ako nije dobro. Sad su u Americi a na ljeto slijedi Svjetsko prvenstvo.

– Želim joj sve najbolje, nadam se da će ova generacija na čelu s Lukom Modrićem postići dobar rezultat. Ma, samo neka budu svi zdravi i dobro se pripreme pa će sve biti u redu.

Najbolji dodavač u ligi

Imaju i otegotnih okolnosti, Modrića i Lovrena vuče se po sudovima, može li to utjecati na njih?

– U našem nogometu je uvijek nešto, stalno se nešto događa oko njega. Ali, kad igrač istrči na teren, u tih 90 minuta ne postoji ništa drugo osim nogometa. Bez obzira na sve, mislim da će to u Rusiji dobro izgledati – optimist je Pranjić.

Koji je u svojoj reprezentativnoj karijeri krpao poziciju lijevog beka. I dandanas se vode rasprave o tome tko bi na toj poziciji trebao igrati, tko je najbolji.
– A to, izgleda, nikad kod nas neće biti riješeno. Teško mi je reći tko bi bio najbolji izbor, treba vjerovati izborniku. Moramo biti zadovoljni s onim što imamo, a taj koji dobije tu poziciju treba dobiti podršku, ne samo izbornika i suigrača, već mu cijela javnost treba dati podršku koja je važna za samopouzdanje.

Vi takvu podršku baš i niste imali, dosta su vas osporavali.

Nisam imao podršku, ali ja sam naviknuo na te kritike, morao sam živjeti s time i mogao sam se nositi s takvim stavovima.

Zapravo ste bili priučeni bek, inače ste veznjak.

– A sad u Anorthosisu opet igram beka, skupio sam ove sezone već 13 asistencija, mislim da sam najbolji asistent lige. Hm, možda sam doista lijevi bek, ha-ha – kazao je sjajno raspoloženi 
Pranjić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije