Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žapci na gruzijski pogon

Počinje nova vaterpolska sezona, Mladost želi pomrsiti račune oslabljenom Jugu AO i splitskom Jadranu

storyeditor/2022-08-31/PXL_120318_1247__1_.jpg
29.09.2022.
u 07:00

Redizajnirana Mladost na turniru u Herceg Novome lovi jedno od prva dva mjesta.

Nastupom Mladosti na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka u Herceg Novome, u četvrtak počinje nova klupska vaterpolska sezona. Prvi suparnik Zagrepčana u četvrtak u 17 sati turska je Enka, za koju su nekad igrali naši igrači Igor Hinić i Damir Burić a danas igra Paulo Obradović, a ostali su sudionici turnira, uz domaćina Jadran, litavski Žaibas i slovački Novaky. U drugi krug ulaze dvije najbolje momčadi i žapci ne bi trebali imati problema, ali nastupaju u potpuno izmijenjenom sastavu pa treba biti oprezan.

Uigravanje u hodu

- Okupili smo se prije dva tjedna i još nismo dovoljno uigrani, ali sezona počinje... Nadamo se ulasku u drugi krug, a uigravat ćemo se u hodu - napominje trener Mladosti Zoran Bajić.

U subotu počinje i hrvatsko prvenstvo (uz odgodu utakmice između Mladosti i Medveščaka), a u prvom se kolu još sastaju: Jadran - KPK, Jug AO - Mornar BS, Solaris - POŠK i Zadar 1952 - Primorje EB.

Osim Mladosti i drugi su naši klubovi pretrpjeli znatne igračke (neki i trenerske) promjene. Jug je tako ostao bez Hrvoja Benića (otišao u Hannover), Argyropoulosa (Ferencvaros) i Papanastasioua (Olympiakos), ali je dobio europske prvake iz Mladosti Matiasa Biljaku i Franka Lazića, a i trenerski je ojačan dovođenjem Hrvoja Koljanina za pomoćnika Vjekoslavu Kobešćaku.

06.09.2022., Spaladium Arena, Split - LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu za muskarce, cetvrtfinale, Hrvatska - Gruzija. Franko Lazic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Jadran su napustili Konstantin Harkov (Brescia) i Luka Podrug (POŠK), ali su mu pristupili Marin Tomasović (Jug) i Ivan Domagoj Zović (Szolnoki), pa su Splićani nekako na istome (uz manji minus), dok se najviše ojačalo Primorje dovođenjem iz Hannovera bivšeg hrvatskog reprezentativca Petra Muslima i Crnogorca odnosno bokeljskog Hrvata Darka Brguljana. Pa bi Riječani mogli i najozbiljnije zaprijetiti jugašima i jadranašima.

Što se trenerskih promjena tiče, s novim učiteljima će u novu sezonu ući KPK (Marijan Kosović umjesto Zorana Mustura) i POŠK (Joško Kreković umjesto Mirsada Zajmovića).

Žapci na gruzijski pogon

No, vratimo se Mladosti, za koju se nikako ne može reći da je profitirala od ovoljetnog prijelaznog roka. Momčad sa Save ostala je bez spomenutih reprezentativaca Biljake i Lazića, ali otišli su i Marin Dašić (Lille), Luka Bajić (talijanski Anzio) i Jakov Škiljić (Ludwigsburg). Došli su pak povratnici iz inozemstva David Mijić, Maroje Gluhaić i Marko Elez, Gruzijci Sandro Adeišvili i Valiko Dadvani, a iz te zemlje vratio se i naš Marko Jelača koji će biti i kapetan momčadi.

31.08.2022., Spaladium Arena, Split - LEN Europsko prvenstvo u vaterpolu za muskarce, skupina A, Italija - Gruzija. Marko Jelaca Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Mislim da su očekivanja za novu sezonu u skladu s dosadašnjim težnjama Mladosti, da budemo što je više moguće kvalitetniji i kompetitivniji u hrvatskom prvenstvu. Malu prednost dao bih Jugu i Jadranu, a Mladost i Primorje vidim kao potencijalne borce za treće mjesto. U Europi nam je cilj otići što dalje, ako ne u Ligi prvaka, onda u Eurokupu. Svakako želimo ući i u polufinale Hrvatskog kupa. Cilj nam je također razvijati naše mlade igrače.

Na nekoliko njih može se ozbiljno računati, pa ćemo napraviti sve da ih potpuno osposobimo u bližoj budućnosti. Mladost će u svakom slučaju nastojati biti na razini tradicije koju ovaj klub ima - istaknuo je Bajić koji se kao pomoćnik izbornika okitio zlatom na Europskom prvenstvu u Splitu.

>> Hrvatska u infarktnom finalu svladala Mađarsku i postala prvak Europe!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije