Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA

Pobjedom pomogli Zvezdi, ali i spasili posao svom treneru

05.02.2018.
u 00:30

Sa 76:71 protiv Budućnosti, košarkaši Cedevite u subotu su svom treneru Juri Zdovcu spasili radno mjesto. Jer, nakon niza poraza dvoboj s Budućnosti bio je “kvalifikacijski” za slovenskog trenera, no izvukli su ga, koševima u završnici, ponajprije kapetan Roko Ukić (9 koševa, 6 asistencija) i šuter Filip Krušlin (19 koševa), ali i mlađahni Džanan Musa (15 koševa).

Samo četiri minute prije kraja utakmice gosti iz Podgorice imali su dobitnu situaciju (64:69), no tada su cedevitaši zaigrali vrlo angažirano u obrani, Ukić je pogodio bacanja i dvicu, a sve je tricom i bacanjem zaključio Krušlin koji je kazao:

- Premda smo dobili izravnog konkurenta za plasman, ova pobjeda za nas ima veće psihološko značenje. Najvažnije je da smo pobijedili i sada mi je besmisleno pričati o tome kako je šteta što nismo pobijedili sa sedam razlike radi međusobnog omjera koševa.

Ovom pobjedom, cedevitaši su pomogli Zvezdi koja će ostati sama na prvom mjestu, a Zagrepčani su za svog polufinalnog suparnika u doigravanju izabrali upravo Podgoričane. A s njima će se sresti već u srijedu u jednoj posve nevažnoj utakmici, u posljednjem kolu Eurokupa:

- Nas ta utakmica ne zanima. Mi smo prošli dalje, Cedevita ne može dalje pa ćemo igrati s mlađim snagama. No, moramo biti pažljivi do kraja ABA lige, tko zna gdje se i što se još u posljednja tri kola može dogoditi - naglasio je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Poredak: 1. Crvena zvezda 15-3, 2. Budućnost 15-4, 3. Cedevita 14-5, 4. Mornar 11-7, 5. FMP 9-9, 6. Partizan 9-9, 7. Zadar 8-10...11. Cibona 6-12, 12. MZT 3-16.

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
09:05 05.02.2018.

A koga ce dovesti, Skelina, Nazora... buahahahha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije