Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport

Pobjednici Kožul i Štadler

03. siječnja 2002. u 00:00 16 prikaza

ZAGREB - Memorijal prvog hrvatskog velemajstora Mije Udovčića završen je pobjedom hrvatskog velemajstora Zdenka Kožula u muškoj konkurenciji te nacionalnog majstora Brigite Štadler u ženskoj.

Mladi Fide majstor, 14-godišnji Ante Brkić, koji je pobijedio u polufinalu, nije uspio ponoviti iznenađenje u finalu te je natjecanje završio na podjeli 16. i 18. mjesta.

Jedini naš predstavnik na nedavno održanom Svjetskom pojedinačnom prvenstvu, Ognjen Cvitan bio je drugi, dok je izbornik hrvatskih šahista Vlado Kovačević na podjeli 3. - 5. mjesta s Kurajicom i Roguljem. Turnir je zahvaljujući nastupu bosanskohercegovačkog velemajstora Kurajice i slovenskog velemajstora Mohra bio međunarodni.

U finalu šahistica međunarodni majstor Vlasta Maček osvojila je drugo, a velemajstor Mirjana Medić treće mjesto. Izbornica hrvatskih šahistica Tanja Belamarić natjecanje je završila na 7. mjestu.

U šahovskim prostorijama Doma sportova okupilo se 28 šahista i 16 šahistica, a najstariji brzopotezni šahovski turnir u Europi popratio je veliki broj znatiželjnika koji su uživali promatrajući i komentirajući poteze. (V. Bč.)

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijuna eura
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće