Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Njemačke

Pobjeda Alonsa: Ne kužim se puno u politiku, ali bar brzo vozim

'Ferrari Formula One driver Fernando Alonso of Spain sprays champagne during the podium ceremony after the European F1 Grand Prix at the Valencia street circuit June 24, 2012. Alonso won the European
'ALBERT GEA'
22.07.2012.
u 15:56

Španjolski vozač učvrstio je vodstvo u ukupnom poretku vozača, sada ima 34 boda više od drugoplasiranog Webbera.

Španjolci vode glavnu riječ već godinama u nogometu, a kako stvari stoje točno na polovici sezone u Formuli 1, imaju i najboljeg vozača na svijetu. Nedjelja je za Fernanda Alonsa bila u znaku broja “3”, dojurio je u Hockenheimu do svoje treće pobjede sezone, treće pobjede na Hockhenheimu (po tri ima još u Behreinu i Maleziji) te je dogurao do tridesete pobjede u karijeri, čime se ugurao u pet najboljih svih vremena (Schumacher 91, Prost 51, Senna 41, Mansel 31).

Spremite se za tulum

– Dečki, večeras se spremite, idemo van, idemo proslaviti. Radimo fantastično, dogurali smo do treće pobjede i na pravom smo putu do naslova – hvalio je ekipu iz "garaže” Alonso.

Austrijanac Niki Lauda, legendarni trostruki svjetski prvak, “bocnuo” je njemačku kancelarku Angelu Merkel preko Alonsa.

– Ti si španjolski vozač, u talijanskom si bolidu koji je konstruirao Grk, a pobijedio je na njemačkom tlu... Alonso se lako snašao:

– Ne kužim se puno u politiku, no vidi se da stvari ne funksioniraju kako treba. Ako ništa, mi Španjolci bar imamo vrhunskog vozača. Krenuo sam s prve pozicije, to mi je bio vjetar u leđa.

Alonso, dakle, juri prema naslovu prvaka. U stopu ga prati Sebastian Vettel, koji je bio pun problema na stazi nedaleko svojeg rodnog mjesta. Prije utrke FIA je sumnjičila njegov Red Bull da su mijenjali mapu motora, prijetila im je i diskvalifikacija, no na kraju su ih pustili... Bila bi to velika sramota za branitelje naslova.

Vettel pod istragom

Pratio je Alonsa u stopu, između njih se ugurao Button, kojeg je krug prije kraja u borbi za drugo mjesto pod sumnjivim okolnostima prestigao – preko trave, pa mu je ponovo prijetila kazna...

– Meni se nitko nije žalio. Nisam bio siguran da li mi je Button na pravoj strani. Ali, nisam ga vidio. Nisam htio da se sudarimo, napravio sam malo veći luk kako ne bi obojica izletila iz utrke – kazao je Vettel koji je na kraju ipak kažnjen zbog nepravilnoga pretjecanja, pa mu je na ostvareno vrijeme utrke dodano 20 sekundi što ga je bacilo s drugoga na peto mjesto.

Aktualni prvak tako je osvojio osam bodova manje nego što je u prvi mah mislio.

Sljedeća utrka vozi se već sljedeći tjedan u Mađarskoj.

Komentara 1

EL
EJAKULARNA LOBOTOMlJA
17:55 22.07.2012.

za razliku od tebe...Ovi "naši" znaju sve o politici, nisu brzi, ali ne znaju niti voziti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije