Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split - Šibenik 1:0

Po igrače Splita uoči utakmice autobusom došao - Žužul

Split (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
23.04.2011.
u 21:02

Zanimljivu uvertiru u dvoboj protiv Šibenika u kojem je Split pobijedio s 1:0 (1:0) i vratio se na treću, "europsku", poziciju na tablici, imali su domaći nogometaši.

U karantenu, u solinski hotel President, po njih je osbono, vozeći klupski autobus, stigao predsjednik Slaven Žužul. Ima Žužul dozvolu za vožnju autobusom, a svjedoci kažu da je od Solina do Splita vozio sporo, nije prekršio nijedno prometno pravilo.

Ništa ne prepušta slučaju

I ta šoferska uloga bila je jedan od načina britkog predsjednika, koji ne štedi na plaćama, ali ni na kaznama, da igrače motivira za važan dvoboj sa Šibenikom. Naime, Žužul je odlučan u nakani da Split u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni izborni igranje u Europi i ništa ne želi prepustiti slučaju. Uostalom, već je s dogovorio da Split europske utakmice igra u Dugopolju.

A na travnjaku u Parku mladeži, pred tisuću gledatelja, ofenzivni Šibenik je bolje ušao u utakmicu. U 8. minuti Alispahić je, nakon indirekta, zaprijetio, ali Vuković je bio na mjestu. Domaće kao da je to trgnulo, u 15. minuti Predrag Šimić topovski je šutirao, Blažević je već bio savladan, ali lopta se odbila od vratnice. Na odbijenac je natrčao Serdarušić, no za malo je bio neprecizan.

Šokovi za Lokicu

Od tog trenutka Split je dominirao, Vitaić je u 28. minuti odlično šutirao, a u 32. minuti domaći su došli u vodstvo. Bila je to prava mala drama. Marčića je dubinskom loptom izbacio Serdarušić, a iskusni desni bočni Splita ugurao se ispred Čulića koji ga je naivno srušio za najstrožu kaznu. Vitaićev udarac obranio je Blažević, lopta se odbila do Golubovića, ponovno je Blažević obranio, ali tek do Vitaića, koji je ovaj put loptu pogodio za 1:0.

Uhvatio se trener Šibenika Lokica za glavu, kako i ne bi. Dok je njegov vratar branio obrana je nijemo promatrala što se događa. Nije to bio jedini šok za Lokicu u Parku mladeži. Početkom nastavka umalo je počeo gristi klupu zbog onog što mu je priredio Alispahić. U 48. minuti Vidić je srušio Alispahića u šesnaestercu Splita, sudac Batinić bio je neumoljiv, jedanaesterac za Šibenik.

Loptu je uzeo Alispahić, želio je pokazati veličinu i šutirao "panenku", ali njegovu bahatost kaznio je Vuković koji mu je ulovio loptu. No, nije to bila jedina glupost prve šibenske violine. Minutu kasnije zbog prekršaja nad Šimićem na centru zaradio je crveni karton i ostavio svoju momčad na cjedilu. Ovakve dvije minute jednog igrača zaista se rijetko viđaju, gore od onog što je napravio Alispahić jednostavno nije mogao.

Nakon Alispahićevog "remek-djela" Split je poželio rutinski odvesti utakmicu do kraja, ali malo je nedostajalo da se Lokica ipak domogne boda u Parku mladeži. U 76. minuti Kartelo je uklizao na ubačaj, ali lopta je otišla tik uz vratnicu.

Ivan Katalinić, trener Splita:

Bilo je teško, Šibenik je fizički spremna momčad, nije bez razloga tek jednu utakmicu izgubio ovog proljeća. Važni su ovi bodovi, psihološki je teško igrati utakmice, jer svaku moramo pobjediti da bismo ostali u igri za treću poziciju.

Vjekoslav Lokica, trener Šibenika:

Žalimo za bodom, prekomotno smo propustili jedanaesterac, napadali smo, tražili pogodak. Nemam što komentirati Alispahića, valjda je svjestan što je napravio. Ostavio nas je na cjedilu, on je jedini minus naše momčadi. Do sada je pogodio pet jedanaesteraca, nije stvar u promašaju, već u načinu na kojeg je šutirao. Protiv Dinama ne možemo računati na njega, ali ne bi ni igrao i da nije dobio crveni karton.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije