Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na mitingu nastupit će i dvije naše najbolje atletičarke – Sandra Perković i Blanka Vlašić

Pljesak zlatnim djevojkama

'31.08.2010., Zagreb Uoci atelteskog zagrebackog mitinga, Memorijala Borisa Hanzekovica u Hotelu Panorama odrazana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovale najvece zvijezde mitinga, Blanka
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
31.08.2010.
u 20:10

To što neće biti najboljih u visu uopće mi ne smeta, dosta je bilo stresnih natjecanja u Dijamantnoj ligi

Izvrsno raspoložene došle su Sandra Perković i Blanka Vlašić na druženje s novinarima uoči zagrebačkog mitinga – 60. jubilarnog memorijala Borisa Hanžekovića (srijeda, od 17 sati).

– Pokušavam još ne misliti o ovom ludom tjednu, jer me nakon Zagreba očekuje nastup u Splitu pred, nadam se, punim Poljudom, a to mi je oduvijek bio san. Što reći o Zagrebu... To je miting koji je nekako obilježio velike stvari u mojoj karijeri. Spomenut ću samo dvije. Tu sam prvi put u karijeri preskočila dva metra i tu sam lani preskočila 2,08 metara, što je drugi rezultat u povijesti visa – rekla je Blanka.

Teško je ponoviti 2,08

Može li ponoviti lanjski skok?

– Što je bilo lani, bilo je. Nikad se ne osvrćem na ono što je prošlo. Uvijek gledam prema naprijed. Teško je ponoviti taj rezultat. Ova sezona bila je za mene prilično stresna. Zadovoljna sam rezultatima, ali ne i centimetrima. Ne znam koliko ću se uspjeti koncentrirati i ne razmišljati o nastupu u Splitu – rekla je Blanka.

Za razliku od nekih prijašnjih godina, ovoga puta neće imati dostojnu suparnicu. Naime, uz Blanku će skakati visašice s mnogo skromnijim rezultatima kao što su Šveđanka Ebba Jungmark (ove sezone 1,90), Norvežanka Stien Kufas (1,93) i naša Ana Šimić (1,92), a možda bi je mogle tek malo "pogurati" Ruskinje Svetlana Skolina (1,98) i Irina Gordejeva (1,97) te Lavern Spencer (1,98) sa Svete Lucije.

– Što se mene tiče, bilo je dosta uzbudljivih nadmetanje ove sezone i moram priznati da mi one najbolje uopće ne nedostaju. Mogu i ja odraditi jedno opuštenije natjecanje – istaknula je Blanka.

Do kraja sezone, osim što će skakati u Zagrebu i Splitu, odlučila se za još jedno natjecanje.

– Nastupit ću 18. rujna u Japanu. Ne znam šta mogu tamo očekivati, s obzirom na to da ću doći samo tri dana prije natjecanja. Onda će uslijediti odmor. Premda, znate mene, nikad dosta natjecanja – rekla je Blanka koju je jučer iznenadio Čedo Pajić, atletski trener i slikar iz Nizozemske. Darovao joj je golemu sliku na kojoj Blanka preskače letvicu.

Za kraj 67 metara

– Ajme, super je slika. Ma kako ću je samo prevesti do Splita?

– To će tata Joško srediti. Sve sam već dogovorio – rekao je Čedo.

A gdje je dijamant iz Bruxellesa?

– Na sigurnom. Još nisam odlučila što ću s njim – rekla je Blanka koja se rado odazvala i fotografiranju s vaterpolistima Makedonije koji su željeli uspomenu s jednom od najboljih svjetskih atletičarki.

Sandra Perković prvi će put u Zagrebu bacati disk kao favoritkinja za najviše postolje.

– Konkurencija nije slaba. Trebat će se dobro potruditi da se pobijede Grasu, Wisniewska, Pospišilova i Li. Bilo bi lijepo kada bih danas bacila preko 67 metara. To bi bio lijep vrhunac sezone – istaknula je Sandra, a njezin trener Ivan Ivančić iz kuta je dobacio:

– Ako sve bude prema planu, Sandra će na Olimpijskim igrama u Londonu baciti preko 70 metara.

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:24 01.09.2010.

Bravo Blanka i Sandra! U Split na nove rekorde!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije