Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA MAGDEBURG

'Plinari' u sjajnoj šansi protiv umornih Nijemaca, Goluža: Ljut sam, morao sam odrediti 16 igrača

storyeditor/2023-02-21/22020922_magdeburg_zagreb_3.jpg
Foto: Privatna arhiva
1/4
22.02.2023.
u 16:00

PPD Zagreb nada se plasmanu u osminu finala Lige prvaka. Blaženko Lacković otkrio je tko su najbolji igrači Magdeburga, ali i da je to gostima već šesta utakmica ovog mjeseca...

Rukometaši PPD Zagreba večeras (20.45 sati) u zagrebačkoj Areni dočekuju njemački Magdeburg, u posljednjoj domaćoj skupini u elitnoj skupini Lige prvaka. Zagrebaši se nadaju da to nije i posljednja domaća utakmica u Europi jer se nadaju plasmanu u osminu finala. A da bi bili među 16 trebat će im još bod ili dva, a Magdeburg je odlična prilika za to.

Opasna vanjska linija

– Napad PPD Zagreba morat će biti jako discipliniran, uz minimalan broj pogrešaka. U suprotnom će ih Magdeburg iskontrirati a to najviše vole. Magdeburg igra brzo, atraktivno i mi smo ih nedavno dobro stisnuli. Vodili smo tri razlike, sedam minuta prije kraja imali smo bod u džepu. Ali, na kraju nismo izdržali. Vjerojatno je presudila njihova duža klupa i kvaliteta – rekao je Blaženko Lacković, pomoćni trener Hamburga.

Koje su najjače strane Magdeburga?

– Što se tiče igrača, to je sigurno vanjska linija u kojoj su sjajni Nizozemac Smith, Islanđanin Kristjansson te Nijemac Weber. Ako im se da prostor, onda su jako, jako opasni, posebice u igri jedan na jedan. Krila su solidna, kao i crta. Što se tiče vratara, Portner je protiv nas imao 15 obrana, ali nije da je u velikoj formi – kaže Lac.

18.02.2023., Zagreb - SD Tresnjevka “Kutija sibica“ Paket 24 Premijer liga za prvaka, drugo kolo. RK PPD Zagreb - RK Gorica. Zvonimir Srna. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Koja je šansa PPD Zagreba?

– Najveća šansa im je umor Magdeburga, kojem će ovo biti već šesta utakmica u veljači i već su protiv nas djelovali iscrpljeno. Zato "plinari" moraju igrati jak tempo, moraju stalno trčati i kada osjete i najmanji umor kod Magdeburga, moraju ih "nagaziti". Uostalom, vidjeli ste kako ih je Wisla pobijedila u Plocku, Na isti način. Znači, može se. Ne znam kako bi se Magdeburg snašao da "plinari" zaigraju u obrani 5-1 ili 3-2-1, mislim da se nikako ne bi snašli – istaknuo je Lacković i dodao:

– Bilo bi sjajno kada bi Arena opet bila dupkom puna kao protiv PSG-a.

Zanimljivo je da Magdeburg i PPD Zagreb nikad nisu igrali međusobno, do prve utakmice u prvom dijelu sezone ovogodišnje Lige prvaka kada je njemačka momčad pobijedila s deset pogodaka razlike.

– Nisam znao taj podatak. Nije li Zagreb igrao njima 2002. godine? – pita se Lacković.

18.02.2023., Zagreb - SD Tresnjevka “Kutija sibica“ Paket 24 Premijer liga za prvaka, drugo kolo. RK PPD Zagreb - RK Gorica. Slavko Goluza. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Te sezone nisu ni mogli igrati u Ligi prvaka jer je PPD Zagreb bio kažnjen pa je umjesto njega igrao Metković koji je ispao u četvrtfinalu od španjolskog Portlanda. Inače, Magdeburg je triput osvajao Ligu prvaka, davne 1978. (u finalu pobijedili poljski Slask) i 1981. godine (u finalu pobijedili ljubljanski Slovan) te 2002. godine (u finalu pobijedili Veszprem). Još su četiri puta osvajali Europsku ligu – 1999., 2001., 2007. i 2021. godine. Inače, Magdeburg je u europskim kupovima puno puta igrao protiv hrvatskih klubova. Još tamo krajem sedamdesetih igrali su protiv bjelovarskog Partizana, a u novije vrijeme protiv Splita, Metkovića i Nexea.

S Portom u nedjelju

U povijesti Magdeburga dres su nosili veliki igrači – Poljaci Bielecki, Jurecki i Tkaczyk, Francuzi Abati, Gaudin i Kervadec, Islanđanin Stefansson, Rusi Atavin, Kulešev, Kulinčenko, Srbin Peruničić te niz sjajnih njemačkih igrača (Bitter, Fritz, Heinevetter, Knorr, Kretzschmar, Lemke, Roggisch). Za Magdeburg je igrao i jedan Hrvat – Željko Musa, koji je u prvom susretu ovih dvaju klubova dobio velike ovacije u GETEC Areni.

Zagrebaši su napokon doznali i termin zaostale utakmice s Portom. Igra se u nedjelju, 26. siječnja s početkom u 18.45 sati.

– U Porto idemo u petak, vraćamo se u ponedjeljak, a već u utorak putujemo u Dansku, na susret protiv Gudmea. Još me više naljutila činjenica što sam već morao odrediti 16 igrača koji putuju u Porto zbog avionskih karata. A što ako se, ne daj Bože, danas netko ozlijedi. Ili više njih? Onda ćemo ići s 13-14 igrača? – pita se Slavko Goluža, trener PPD Zagreba.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije