Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Areni

'Plinari' i dalje bez pobjede, u posljednjoj sekundi pogodili vratnicu

PPD Zagreb - Wisla Plock
Jurica Galoić/Pixsell
08.10.2017.
u 19:07

U susretu 4. kola A skupine rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni protiv poljske Wisle Plock odigrao 28-28 (18-16) ostavši i dalje bez pobjede, dok su gosti nakon tri poraza upisali prvi bod.

Nakon što je u prva tri kola osvojio samo jedan bod, priželjkivala se prva pobjeda hrvatskog prvaka, posebice što su Poljaci u prva tri kola upisali tri poraza. Nažalost, PPD Zagreb niti ovoga puta nije uspio. U dramatičnom susretu na koncu je završilo 28-28.

Gosti su na krilima hrvatskog rukometaša Lovre Mihića bolje otvorili utakmicu. Poveli su 3-1 uz tri Mihićeva gola. Wisla je vodila i 5-3 nakon čega je Zagreb stigao do izjednačenja, a potom i prvog vodstva s dva gola razlike (9-7). Hrvatski prvak je sredinom prvog dijela imao i plus tri (12-9), a u 24. minuti i najvećih +4  (16-12). Ipak, poljski sastav je do poluvremena smanjio na dva gola zaostatka (18-16). 

PPD Zagreb - Wisla Plock
1/4

Nažalost, Zagreb je očajno ušao u nastavak dvoboja. Momčad Kasima Kamenice čak devet minuta nije zabila pogodak, dok je Wisla od minus dva okrenula (16-18), došla do tri pogotka prednosti (21-18). Zagreb je u 47. minuti uspio izjednačiti (23-23), a golom Stipe Mandalinića 30 sekundi prije kraja i do prvog vodstva u drugom poluvremenu (28-27). Igor Žabić je 10 sekundi prije kraja izjednačio, a Zagreb u preostalom vremenu nije uspio postići pobjednički pogodak. Premda je bio blizu. Najbolji igrač u domaćim redovima Stipe Mandalinić je iz slobodnog udarca, kada je već vrijeme isteklo, sjajno pucao, no Adam Morawski je obranio, a od njega se lopta odbila u vratnicu.

Najefikasniji igrač u redovima Zagreba bio je Mandalinić sa 10 golova, Mario Vuglač je zabio sedam golova, Dobrivoje Marković četiri gola, dok je Matevž Skok sakupio 10 obrana. Kod gostiju najefikasniji su bili Mihić i Gilberto Duarte sa po pet pogodaka, dok je Adam Morawski imao 14 obrana.

Na ljestvici vode Barcelona i Vardar sa po sedam bodova, RN Lowen je treći sa šest bodova, Pick Szeged je četvrti s pet bodova, a zatim slijede Nantes (3), PPD Zagreb (2), Wisla Plock (1) i Kristianstad (1).

U petom kolu PPD Zagreb 12. listopada gostuje kod RN Lowena.

Komentara 1

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
19:39 08.10.2017.

Fina tekma i pravedan rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije