Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino Červar:

Duvnjak je na popisu, ali ne dolazi u Zagreb

07.10.2017.
u 17:47

– Sulić je dio dream teama koji je osvojio svjetsko zlato u Portugalu. Dokaz da još uvijek traje i odlično igra jest to što igra za jednu od najboljih europskih momčadi.

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, naglasio je da će Europsko prvenstvo, kojem je Hrvatska domaćin u siječnju 2018. godine, biti najjače do sada.

– Osam reprezentacija ravnopravno će se nadmetati za medalje. Naravno, među tih je osam i Hrvatska. I baš zato trebam izabrati igrače koji će se moći i znati nositi s pritiskom. Za listopadske pripreme pozvao sam 21 igrača, među njima i Domagoja Duvnjaka. No Duvnjak se još oporavlja od operacije i neće doći u Zagreb, ali svi se nadamo da će biti spreman do siječnja. Utakmice sa Slovenijom bit će svojevrsni test za igrače, da vidim tko može slijediti, a tko ne moje ideje i zahtjeve – istaknuo je Lino Červar.

Rekli ste da ćete na listopadske pripreme zvati Renata Sulića, kružnog napadača mađarskog Veszprema, no njega nema na popisu?

– Sulić je dio dream teama koji je osvojio svjetsko zlato u Portugalu. Dokaz da još uvijek traje i odlično igra jest to što igra za jednu od najboljih europskih momčadi. No odlučio sam se za tri mlađa kružna napadača, Marića, Kozinu i Musu, a od iskusnijih tu je Vori. Rekao sam već i prije, ovaj popis ne mora biti konačan za završne pripreme i možda će se promijeniti – istaknuo je hrvatski izbornik.

Nije mu lako jer će za pripreme imati samo 15 dana.

– Vaterpolisti su se za Svjetsko prvenstvo pripremali 45 dana, košarkaši za Europsko trideset. No, što je, tu je. Kako je nama kratko, tako je i ostalima jer je takav kalendar. Nije ovo nikakav alibi – istaknuo je Červar.

“Mago di Umago” vodio je Hrvatsku na četiri Europska prvenstva. I sva četiri puta, od 2004. do 2010. godine, bio je među četiri. Dvaput je igrao finale, u Norveškoj 2008. i Austriji 2010,. godine, dvaput je bio četvrti, u Sloveniji 2004. i Švicarskoj 2006. godine.

– Odlučio sam ići korak po korak, stepenicu po stepenicu na Europskom prvenstvu. Do finala nas čeka osam stepenica i nadam se da ćemo ih uspješno svladati. Uvjeren sam da ćemo imati dobro podršku, no tu istu podršku moramo zaslužiti svojim igrama – kaže Červar. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije